King Rover memenangi HOYS melebihi 143cm gelaran pemburu kerja M&M

 • Amy Tough mendapat gelaran pemburu Horse of the Year Show (HOYS) ketujuhnya apabila dia melompat ke Thor Atkinson Steel Fabrications Ltd HOYS yang melebihi 143sm M&M bekerja tiga warna pemburu menunggang Connemara King Rover (Bertie) Sarah Robson yang luar biasa.

  “Itu menakjubkan,” kata Amy, yang telah menunggang King Harp berusia 10 tahun sejak dia berusia enam tahun. “Dia hebat sepanjang empat musim saya menunggangnya, tetapi tahun ini telah mengatasi semuanya.”  Amy dan Bertie pastinya telah menjadi gabungan untuk ditewaskan dalam kelas melebihi 143cm musim ini; pada bulan Julai mereka melonjak ke kemenangan di Royal International (RIHS) di Hickstead.

  “Dia dibeli daripada peniaga di Newmarket, tetapi dia berasal dari Ireland dan telah memburu dengan seorang kanak-kanak,” kata Amy, yang memenangi gelaran kuda pemburu HOYS melebihi 143cm M&M untuk kali kelima sepanjang kerjayanya dan telah juga pernah menjadi juara pekerja kuda di sini dua kali juga. “Ini nombor tujuh bertuah untuk saya!

  “Kursus itu berjalan dengan sangat baik; ia mengalir dan saya fikir keputusan itu turun ke persembahan.”

  Amy Tough kini telah menang di HOYS atas pagar tujuh kali sepanjang kerjayanya

  Di rumah Bertie terkenal dengan sifat penyayangnya:

  “Dia budak yang paling baik dan dia kuda yang paling konsisten pernah saya miliki; dia melompat jelas selepas jelas. Dia fenomenal.

  “Saya banyak menunjukkan lompatannya dan saya telah menghadiahkannya sehingga tahap BE100. Dia seekor kuda poni serba boleh. Dia kini sebenarnya untuk dijual jadi ini mungkin tunggangan terakhir saya kepadanya.”

  Amy Smith dan Laburnum Richard sendiri, pemenang dua kali kelas ini pada tahun-tahun sebelumnya, mendapat tempat kedua, manakala Ross Keys dan Dycott Welsh King mendapat tempat ketiga.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa hadlangganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *