Ketinggian American Quarter Horse – Berapa Tingginya?

Dalam artikel sebelumnya, kita bercakap tentang berat purata suku kuda Amerika. Sekarang, kita akan belajar tentang Ketinggian suku kuda Amerika.

Ketinggian American Quarter Horse

Anda mungkin semua tahu bahawa kuda suku Amerika terkenal dengan kekuatan dan kelajuannya. Walaupun mereka biasanya berotot, kaki mereka agak kecil.

Secara purata, suku kuda Amerika hanya mengukur antara 57 dan 64 inci tinggi. Kerana ketinggian mereka yang sederhana, mereka akan kelihatan agak tembam. Walau bagaimanapun, setiap jenis akan mempunyai ketinggian yang berbeza.

Jom explore.

Bagaimana Untuk Mengukur Ketinggian Kuda?

Untuk mengukur ketinggian kuda, orang ramai akan menggunakan unit yang dipanggil tangan. Satu tangan sama dengan 4 inci. Ketinggian kuda akan dikira dengan jarak dari kuku kaki mereka ke layu mereka.

Semasa mengukur, anda perlu memastikan bahawa kuda itu berdiri di atas permukaan yang kukuh dan rata.

Sebelum menganalisis ketinggian suku kuda Amerika, kita perlu mengetahui ketinggian purata kuda di dunia.

Walaupun setiap baka akan mempunyai ketinggian dan berat yang berbeza, ketinggian purata kuda dewasa adalah kira-kira 15.2 tangan. Kuda dengan ketinggian kurang daripada 14.2 tangan adalah kuda.

Ketinggian American Quarter Horse

Secara purata, suku kuda Amerika akan menjadi 14.3 hingga 16 tangan tinggi. Seperti yang anda lihat, mereka bukanlah baka kuda tertinggi di dunia kerana kakinya yang pendek.

Terdapat 4 jenis kuda Amerika: Bulldog, semi bulldog, suku kuda progresif, dan suku kuda berlari.

Antaranya, yang kuda suku berlari adalah yang paling tinggi dengan badan atletik yang langsing dan terpahat rapi. Manakala tiga jenis lagi kelihatan lebih gempal kerana ketinggian yang sederhana.

Daripada kaki panjang, mereka sering mempunyai lebih banyak otot dalam badan. Anda akan melihat dengan cepat bahawa kuda suku Amerika mempunyai bentuk yang agak lasak yang menampilkan kepala kecil, mata besar, leher dan bahu berotot, bersama dengan dada yang dalam.

Mereka boleh mengambil bahagian dalam kebanyakan aktiviti seperti penggembalaan lembu, lumba kuda dan kereta kuda. Struktur badannya yang teguh membolehkan mereka melakukan perjalanan di atas rupa bumi yang kasar tanpa banyak kesukaran.

>>> Baca lebih lanjut: Top 10 baka kuda Terbesar di Dunia

Adakah anda tahu Berapa tinggi Quarter Horse?

Kami telah memperkenalkan anda kepada yang ideal Ketinggian suku kuda Amerika dan berat. Anda boleh merujuk kepada keadaan semasa suku kuda Amerika anda untuk mengetahui sama ada ia berada dalam keadaan terbaik atau tidak.

Kami harap anda mendapati artikel kami berguna. Nantikan, kerana kami akan kembali dengan fakta menarik tentang Quarter Horse

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *