Ketahui tentang Permit Memancing Air Masin Rekreasi

Musim panas sudah tiba dan anda mungkin sedang menuju ke pantai di suatu tempat. Dengan jarak yang begitu dekat, jangan lepaskan peluang untuk memancing di air masin. Tetapi langkah pertama adalah untuk mengetahui permit memancing air masin rekreasi yang diperlukan. Cara terbaik untuk “melakukan kerja rumah anda” adalah dengan menyemak tapak web peraturan memancing rekreasi rasmi negeri itu, kerana maklumat permit memancing di air masin sangat berbeza.

Berikut adalah beberapa contoh perbezaan di seluruh negara:

Menurut laman web Jabatan ikan dan hidupan liar California, tiada permit memancing air masin rekreasi diperlukan selagi memancing di dermaga awam. Ini ditakrifkan sebagai jeti yang mempunyai “akses percuma tanpa had kepada orang awam.” Jika memancing di tempat lain, anda perlu membeli permit memancing air masin.

Di Maine, “pendaftaran” adalah semua yang diperlukan dan bukannya memanggilnya sebagai “lesen.” Seseorang dikehendaki mendaftar dengan negeri setiap tahun untuk melibatkan diri dalam memancing air masin rekreasi melainkan terdapat pengecualian seperti mempunyai lesen memancing rekreasi air tawar Marin yang sah dengan petunjuk mengenai jika anda pergi memancing air masin pada tahun sebelumnya. Jika anda tidak pasti, teruskan dan beli versi permit memancing air masin rekreasi mereka dalam talian untuk selamat kerana ia hanya $1. Permit tambahan diperlukan untuk kapal yang menangkap spesies pelagik besar seperti jerung, ikan pancing dan tuna.

Siasat cetakan halus, sering dijumpai di halaman Soalan Lazim tapak web negeri. Peraturan permit memancing air masin rekreasi berbeza-beza bergantung pada status anda sebagai pemastautin, bukan pemastautin, veteran atau umur. Ia juga boleh menjadi masalah jika anda memancing dari pantai atau bot. Sesetengah negeri akan mengeluarkan lesen memancing satu hari; panjang terpendek di tempat lain mungkin 2-3 hari. Malangnya, “tahun” lesen tahunan beberapa negeri ditetapkan pada masa yang mengelirukan. Di Texas, lesen memancing adalah sah dari tarikh pembelian pada Ogos hingga 31 Ogos tahun berikutnya, manakala di Washington, tahun lesen ditakrifkan sebagai 1 April hingga 31 Mac.

Hari memancing percuma mungkin salah satu cara untuk mengelakkan kekeliruan ini tetapi walaupun begitu, permit masih boleh digunakan seperti yang bergantung kepada spesies seperti permit tarpon dan snook di Florida. Adakah kepala anda sakit? Maaf, ini hanyalah sebahagian daripada memancing yang bertanggungjawab. Tarik nafas dalam-dalam, kaji dan pelajari permit memancing air masin atau keperluan lesen dalam talian. Ia akan berbaloi! Sebaik sahaja formaliti kecil itu diketepikan, tiada tiket yang lebih besar untuk berseronok!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *