Keselamatan bot untuk kanak-kanak 101

Di bahagian atas mana-mana senarai mengenai keselamatan bot untuk kanak-kanak sudah tentu, adalah penyelamat kanak-kanak. Bukan sahaja anda perlu memastikan anda mempunyai cukup untuk setiap penumpang, tetapi PFD perlu saiz yang betul, diikat dengan selamat, dan kanak-kanak, malah perenang yang kuat, harus sentiasa memakainya. Walaupun menaiki bot dengan kanak-kanak memerlukan perhatian tambahan terhadap keselamatan bot, ia masih boleh menjadi sangat menyeronokkan dan mempunyai jaket keselamatan yang selesa dan selamat untuk semua adalah langkah pertama.

Satu lagi aspek keselamatan bot untuk kanak-kanak adalah untuk meninjau cuaca dan keadaan air lebih awal daripada masa. Anda tidak mahu terkejut dengan angin, ombak dan kilat akibat ribut petir secara tiba-tiba. Semak ramalan dan jika cuaca boleh berubah dan menjadikan keadaan bergelora di atas air, tunggu dan cuba hari lain. Jika anak-anak masih berkeras untuk menaiki bot, jangan pergi jauh dan bersedia untuk memendekkan perjalanan.

Semak semua peraturan bot sebelum naik ke atas air. Apabila menaiki bot dengan anak-anak, mereka mungkin perlu diingatkan tentang perkara mudah seperti bila atau jika mereka boleh berdiri, perkara yang tidak boleh disentuh, dsb. Ini amat penting semasa sebarang keadaan air sejuk.

Dan jika salah satu aktiviti bot untuk kanak-kanak adalah memancing, luangkan sedikit masa merangkumi aspek keselamatan memancing. Sebagai contoh, dengan mengubah teknik tuangan seperti sudut joran dan menekankan kesedaran tambahan tentang kemungkinan halangan dan telinga yang mungkin bersembunyi di belakang anda, keselamatan bot untuk kanak-kanak boleh dipertingkatkan. Selalunya, petua tambahan untuk keselamatan air untuk kanak-kanak boleh didapati dalam buku kecil yang disediakan oleh sesetengah negeri apabila anda memperbaharui pendaftaran bot atau lesen memancing anda.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *