Keputusan tahun 2022 HOYS M&M ditunggang kuda

 • Pameran baka asli yang menakjubkan telah disaksikan di arena antarabangsa Andrews Bowen sebagai pemenang dan kuda di tempat kedua bersaing untuk merebut gelaran kuda terbaik bagi Persatuan Kuda Nasional/Baileys Horse Feeds HOYS M&M pada gelaran Kuda Terbaik Tahun 2022 (HOYS).

  Tetapi hanya satu kombinasi boleh mengambil penghormatan teratas dan tahun ini hakim Jo Jack (konformasi) dan Tweetie Nimmo (tunggangan) memilih kuda jantan Dales berusia lima tahun Griseburn Major dan Joe Watson sebagai juara mereka.  “Barisan kuda yang sangat hebat,” kata Tweetie. “Saya dan Jo berada di halaman yang sama sepanjang kelas, dan kami menyukai kuda yang sama. Juara kami sangat seimbang dan dia kelihatan seperti perkongsian lengkap dengan penunggangnya. Dia adalah contoh baka yang sangat baik dan dalam kejuaraan dia pergi seperti superstar sejati.”

  Joe dan pasangannya Rob Mcivor membeli kuda jantan itu sebagai anak jantan berusia tiga tahun dari Helen Horn’s Griseburn Stud. Dia oleh Wolsey Viking keluar dari Tarbarl Kate Boss, dan 2022 adalah musim penuh pertamanya di bawah pelana.

  Simpanan dalam kejohanan kuda kuda terbaik HOYS M&M dimenangi oleh Rebecca Penny yang menunggang kuda jantan Welsh bahagian C Lynn Scott yang konsisten Lynuck The Showman, juara tertinggi Warisan BSPS di London International Disember lalu.

  “Rezab kami telah berjalan kaki yang hebat,” kata Jo. “Semasa kelas, dia benar-benar menarik perhatian kami, begitu juga bahagian kedua Welsh di bahagian C [April Gilmartin’s Gems Malt Whiskey] yang benar-benar menyinar dalam kejuaraan juga.”

  “Kedua-dua kelas Dales dan Welsh C adalah dua yang paling kuat,” kata Tweetie. “Ia adalah jelas bahawa Jo dan saya mempunyai jenis, juga, kerana terdapat kuda dari stud yang sama dipaparkan di tempat teratas secara konsisten.”

  “Mereka mestilah jenis kuda sejati,” kata Jo.

  Joe yang berpangkalan di Lancashire beremosi selepas memenangi kejuaraan HOYS yang pertama: “Ini tidak berlaku kepada seseorang seperti saya,” katanya. “Major berasa luar biasa di sana dan sejujurnya saya tidak percaya ini telah berlaku.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *