Kepentingan Memancing dalam Hidup saya

Saya dibesarkan memancing. Pengenalan pertama saya kepada memancing adalah dengan ayah saya. Dia membawa saya ke banyak tempat berhampiran tempat tinggal kami. Walaupun saya masih kecil saya tetap pergi bersamanya. Saya akan duduk di atas ribanya dan dia akan memegang saya dan pancing pada masa yang sama. Dia akan membantu saya menangkap ikan dan kami akan menghabiskan masa bersama. Apabila saya semakin tua, kami pergi memancing di derby memancing di bandar kami dan kami pergi memancing di New Hampshire berhampiran rumah musim panas kami. Saya belajar kepentingan menghabiskan masa berkualiti dengan anak-anak anda daripada masa saya bersama ayah saya.

FishingWithDad640.jpg

Apabila saya semakin dewasa, saya menghabiskan beberapa minggu setiap musim panas dengan datuk dan nenek saya di Glen Charlie Pond. Datuk Rick mempunyai bot dan kami akan keluar memancing di atas bot. Di sinilah saya belajar cara troll untuk ikan. Dalam satu perjalanan memancing saya belajar kepentingan komunikasi. Saya memandu bot seorang diri buat kali pertama semasa datuk bermain di belakang bot. Dia mendapat pukulan pada taliannya dan menjerit, “Potong!” Saya tidak sedar apa maksud sebenarnya jadi saya panik dan meletakkan bot ke belakang dan hampir menjatuhkannya. Dia pulih dan berebut tempat duduk untuk mematikan enjin. Itulah yang “Cut It!” dimaksudkan. Kita boleh bergurau mengenainya sekarang. Nasib baik dia bersabar dengan saya dan saya dapat memancing lagi. Kami menangkap banyak ikan bersama-sama dan saya sangat kecewa apabila mereka menjual rumah itu. Ia adalah tempat yang bagus untuk membesar dan berada di luar rumah sambil menikmati kolam.

Pada tahun 1981 keluarga saya membeli rumah tetamu di Cape Cod. Saya telah menghabiskan musim panas di sana sejak itu. Pada ketika ini saya pergi dari memancing air tawar kepada memancing air masin. Saya akan menghabiskan hari-hari saya menangkap ikan kecil di kolam kecil dan kemudian menuju ke pantai untuk memancing di jeti atau turun ke pelabuhan untuk memancing dari jeti. Saya akan melakukan ini setiap hari dari subuh hingga gelap pada waktu malam. Saya akan menaiki basikal saya dengan tiang pancing dan kotak peralatan dan mengejar kumpulan kawan saya untuk pergi memancing. Apabila saya semakin dewasa saya memotong rumput untuk jiran dan menggunakan wang saya untuk membeli gewang dan umpan untuk terus memancing. Semasa memancing setiap musim panas saya belajar kepentingan kemerdekaan.

Semasa musim panas itu saya juga akan menghadiri Sekolah Sains Kanak-kanak Woods Hole. Salah satu kursus saya ialah Perikanan dan Memancing. Dalam kelas itu saya belajar membuat gewang, menyediakan hasil tangkapan untuk dimakan dan pelbagai lagi kemahiran memancing. Saya belajar kepentingan pendidikan.

Memancing terus menjadi sebahagian daripada hidup saya dan sekarang setelah saya bergelar ayah, saya teruja untuk membawa anak-anak saya sendiri memancing. Kami telah keluar memancing dengan kayak saya, dengan Uncle Howard mereka Hari Kanak-kanak di Kelab Ahli Sukannya dan saya berharap suatu hari nanti dapat membawa mereka ke lawatan memancing khas di New Hampshire atau Maine di mana kami boleh tinggal di kabin dan mencabut plag untuk hujung minggu. Mereka mungkin tidak akan mengalami musim panas seperti yang saya alami semasa kecil tetapi saya akan cuba dan memastikan bahawa mereka terdedah kepada banyak memancing dalam hidup mereka. Saya harap mereka belajar kepentingan berkongsi memancing dengan mereka yang mereka suka.

Memancing, Kanak-kanak + Keluarga, Air Tawar, Air Masin

Anda mungkin juga berminat

  • 5 Sebab Anda Perlu Ajar Anak Memancing

    5 Sebab Anda Perlu Ajar Anak Memancing

Andrew Bennett

Andrew Bennett

Andrew Bennett ialah seorang blogger, jurugambar dan vlogger. Dia memancing sepanjang hidupnya dan menikmati memancing bersama anak-anaknya, dari kayaknya dan di Cape Cod. Dia telah melengkapkan 4200+ hari berturut-turut mengambil gambar setiap hari dan hampir setahun vlog setiap hari. Dia blog di benspark.com dan anda boleh mengikutinya di Twitter dan Instagram di @BenSpark.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *