Kejohanan pemburu tahun HOYS keempat untuk View Point

 • Semua mata tertumpu kepada pemain pertunjukan terkemuka Robert Walker pada hari ketiga Pameran Kuda Terbaik (HOYS) 2022 ketika dia melangkah ke dalam kejohanan pemburu tahun ini Catplant Group of Companies Ltd HOYS menunggang juara Lightweight View Point (Sean) Jill Day.

  Gelding berusia 11 tahun, yang tidak memerlukan pengenalan, telah memenangi kejuaraan pemburu HOYS pada 2017, 2018 dan 2021, dan Robert melakukan semua yang dia boleh lakukan untuk memastikan kuda tertinggi Diraja Antarabangsa (RIHS) yang memerintah dan empat- masa juara Royal Windsor akan mengambil mahkota HOYS keempatnya.  “Dua minggu lalu saya tidak akan membawanya ke sini,” akui Robert. “Kami tidak fikir kami boleh meningkat pada tahun lepas dan dia mempunyai musim yang hebat sehingga kami memutuskan bahawa kami boleh memberi peluang kepada salah satu kuda lain.

  “Jill tidak pernah, tidak pernah mengganggu penyertaan — dia selalu menyerahkannya kepada saya — tetapi dia memberitahu saya bahawa dia sangat suka dia pergi ke HOYS. Dia berkata bahawa dia adalah kuda kami seumur hidup dan dia berada di sini untuk dinikmati, menang, kalah atau seri.”

  Walaupun Sean sudah pasti superstar utama Robert, penerbit Cheshire mempunyai keputusan yang sukar untuk dibuat menjelang kejuaraan, kerana dia juga layak memenangi kelas menengah Crystal Cove, seorang debutan HOYS berusia enam tahun, untuk pengiraan terakhir.

  “Dia berasa menakjubkan dan saya separuh berfikir untuk menunggangnya, tetapi bagaimana saya boleh turun dari Sean; Saya hanya tidak mahu melepaskannya,” kata Robert, yang menyerahkan tampuk Crystal Cove kepada isterinya Sarah, yang berakhir sebagai juara simpanan. “Dia sangat istimewa. Banyak kuda saya pulang untuk bercuti, tetapi Sean tidak. Anak perempuan saya sentiasa membawanya ke padang dan sebagai pemenang, dia sangat gembira berada di sekelilingnya.

  “Crystal Cove — yang kami beli daripada Dessie Gibson semasa berusia dua puluh tahun dan kami panggil Fish di rumah — ialah seorang pemula Covid jadi dia jarang keluar. Dia adalah juara novis di Three Counties tahun lepas, dan dia memenangi novis di Staffordshire County dan Cheshire County tahun ini. Dia melakukan satu kelayakan tahun ini.

  “Dia adalah salah satu kuda yang sentiasa dipuji oleh semua orang dan dia mempunyai masa depan yang cerah di hadapannya. Kami kekurangan kakitangan hari ini di rumah kerana dia adalah salah satu kuda kegemaran pengantin lelaki dan dia terpaksa berada di sini hari ini untuk menontonnya.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *