Kejohanan kuda persembahan mini HOYS

 • Sepasang kanak-kanak berusia lima tahun menjaringkan kejuaraan pertunjukan mini Barberstown Castle HOYS pada Kejohanan Kuda Tahun Ini (HOYS) 2022 selepas memenangi kelas kendalian utama.

  Millie Knipe berada di pelana Westgrove Dark Secret yang menggembirakan Derw Dream Boy (Dave) yang membuat penampilan pertamanya di HOYS, dikendalikan oleh bapa Millie, James Knipe.  Keluarga Knipe dari Cumbria menghasilkan Dave dari rumah dan musim 2022 mereka telah dipenuhi dengan kejayaan. Mereka merangkul juara mini di Royal Cheshire pada bulan Jun dan pada kejohanan musim panas BSPS, mereka telah memenangi kad untuk menjadi juara tertinggi keseluruhan.

  “Saya dan James telah mencuba selama bertahun-tahun untuk memenangi HOYS dan anak perempuan kami yang berusia lima tahun telah melakukannya dengan kuda poni pertamanya,” kata ibu Millie, Jade Knipe. “Kami mempunyai beberapa saat tetapi tidak pernah berjaya memenanginya.”

  Dave dibeli daripada penternaknya, Julia Owen, sebagai anak berusia tiga tahun yang tidak putus.

  “Saya perlu menghargai ibu saya kerana menemuinya,” kata Jade, yang menjalankan glamping pod dan bekerja sebagai pendandan rambut. “Kami dalam perjalanan dan dia menghantar gambar kepada saya, jadi kami melakukan pusingan U untuk melihatnya.”

  Dave disokong dan masih dihasilkan dari rumah.

  “Kami sengaja tidak melakukan sebarang kelayakan HOYS tahun lepas kerana dia baru berusia empat tahun; kami tidak mahu melakukannya secara berlebihan dan kami mahu menyelamatkannya untuk tahun ini,” tambah Jade. “Dia adalah kuda poni yang mudah dan merupakan impian ibu sebenar.

  “Millie suka menunjukkan dan dia melakukan segala-galanya dengan Dave; dia sentiasa berada di kandang untuk mendandaninya.”

  Memenangi tunggangan pertama, Seamoor Lady Derby, mengambil simpanan dalam kejuaraan kuda pertunjukan mini HOYS untuk joki supernya Anya Dewey Clarke.

  Richard Miller menilai kelas mini: “Tugas saya adalah untuk mencari kuda yang selamat lagi berkualiti dan betul, dan juara saya adalah seperti itu.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *