Kalendar Untuk Oktober – Ekuestrian Bajet

Selepas sedikit berehat, Tiba masanya untuk kembali menulis – saya kembali secara rasmi! Dengan sedikit kelainan kepada Ekuestrian Bajet. Dan saya fikir saya akan mulakan dengan mencipta kalendar untuk bulan Oktober.
Oktober sentiasa terasa seperti masa yang sangat diperlukan untuk menetapkan semula, memfokus semula dan merenung, sambil turut memperlahankan dan menerima keselesaan musim ini.

Penafian Ahli Gabungan: Beberapa catatan blog di tapak saya akan membenarkan anda membeli produk dan perkhidmatan yang berbeza dalam talian yang disediakan oleh peniaga lain, dan bukan saya sendiri. Beberapa pautan yang saya siarkan di tapak saya ialah “pautan gabungan.” Ini bermakna jika anda mengklik pada pautan dan membeli item tersebut, saya mungkin menerima komisen ahli gabungan.* Saya adalah peserta dalam Program Amazon Services LLC Associates, program pengiklanan ahli gabungan yang direka untuk menyediakan cara untuk saya memperoleh komisen dengan memautkan ke Amazon.com dan tapak gabungan. *Didedahkan menurut 16 CFR Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan, Bahagian 255: “Panduan Mengenai Penggunaan Pengesahan dan Testimoni dalam Pengiklanan.”

Jadi saya memutuskan untuk melawat Canva dan motivasikan diri saya untuk musim ini dengan membuat kalendar untuk bulan Oktober untuk membantu mencetuskan sedikit motivasi, dan memastikan saya berada di landasan yang betul!

Canva Untuk Inspirasi

Anda mungkin tertanya-tanya, apa itu Canva? Nah, Canva ialah tapak web yang boleh anda lawati untuk mencipta beberapa projek yang sangat luar biasa! Saya juga membuat resume terkini menggunakan Canva.

Canva mempunyai banyak sekali templat menyeronokkan yang berbeza yang boleh anda gunakan untuk membuat beberapa projek yang sangat menyeronokkan. Mereka juga menawarkan Kandungan Premium yang boleh anda beli. Tetapi, dan mereka mungkin tidak akan suka saya berkongsi ini, tetapi anda boleh membuat projek anda, dan memuat turun versi tera airnya secara percuma!

Jika anda mahu, anda boleh memuat turun imej yang saya hasilkan, dan gunakan untuk diri sendiri. Dan kemudian anda akan mempunyai Kalendar Oktober anda sendiri untuk bermain-main! Atau anda boleh melawat Canvadan buat yang peribadi untuk diri sendiri.

Anda akan melihat bahawa saya memulakan anda dengan beberapa idea yang sudah ada dalam kalendar, tetapi berikut ialah beberapa idea untuk memberi inspirasi kepada anda semasa anda mengisi versi kalendar anda sendiri.

Idea Kalendar Oktober

 • Cari resipi periuk tempayan baharu untuk penyediaan hidangan yang mudah
 • Buat rancangan makan untuk minggu hadapan
 • Buat senarai keperluan gaya musim luruh
 • Nyalakan lilin jatuh kegemaran anda (begitu banyak yang baik di sini!)
 • Lakukan ubah suai bilik mesra bajet
 • Tonton Lisa Goodwin DIY Video Langsung (Setiap Sabtu lain!)
 • Buat bajet pemberian hadiah Krismas
 • Bakar sesuatu yang menyeronokkan (seperti Creamy Apple Pie)
 • Lawati Tampalan labu SEBENAR
 • Pergi menaiki denai dan lihat daun yang bertukar
 • Susun pantri anda dan bersihkan almari anda
 • Dengar Senarai Main Musim Gugur semasa anda menghias untuk musim gugur, atau luangkan sedikit masa dengan kuda anda.

Anda juga boleh memuat turun versi PDF kalendar di sini. Tag saya di Instagram jika anda mengisi satu di rumah! Selamat Musim Gugur!!

Apa yang paling anda nantikan pada musim luruh ini?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *