Juara dunia menerajui penyertaan peragaan Pertunjukan Kuda London 2022

 • Penyertaan pakaian Pertunjukan Kuda Antarabangsa London 2022 telah didedahkan, dan Lottie Fry dari Britain akan bermula sebagai salah satu pilihan untuk memenangi kelayakan Piala Dunia (15-16 Disember), sebagai sebahagian daripada barisan berkualiti tinggi di ExCeL London.

  Lottie Fry yang berpangkalan di Belanda, yang memenangi emas berganda individu dan perak berpasukan untuk Britain pada Kejohanan Pakaian Dunia pada Ogos di atas kapal Glamourdale, telah memilih untuk membawa pemenang pingat kejohanan Sukan Olimpik Tokyo dan Eropah, Everdale ke London International.  Dia dan Everdale kali terakhir bertanding pada acara ini, kemudian diadakan di Olympia, pada 2019, di mana mereka menduduki tempat ketiga di belakang Charlotte Dujardin dan Carl Hester. Tahun ini, Lottie dan Lord Leatherdale x Negro gelding akan menjadi pencabar yang kuat untuk menang; pasangan itu berada pada prestasi cemerlang, mencapai kemenangan 84.34% gaya bebas pada perlawanan antarabangsa terakhir mereka ke Ermelo CDI3* pada bulan September.

  “Saya sangat teruja untuk kembali ke London International Horse Show,” kata Lottie. “Saya suka bertanding di hadapan penonton rumah saya, ia sentiasa istimewa, dan suasananya luar biasa. Ia akan menjadi cara terbaik untuk menamatkan tahun yang menakjubkan.”

  Mereka tidak akan menghadapinya dengan mudah, dengan dua lagi rakan sepasukan Lottie yang memenangi pingat perak daripada kejohanan dunia tahun ini antara penyertaan peragaan London Horse Show. Gareth Hughes akan membawa ke hadapan kuda betina utamanya Classic Briolinca, dengannya dia menduduki tempat kelima secara individu dalam gaya bebas di dunia, dengan lebih 84%. Richard Davison yang sangat berpengalaman juga bersedia untuk bersaing di ExCeL London, dengan Lingh yang dibesarkan di rumahnya menggelar Bubblingh.

  Turut menyertai Britain ialah Andrew Gould dengan kuda jantan Negro Indigro berusia sembilan tahun yang menarik dan Emile Faurie dengan kuda betina Bordeaux Bellevue berusia 11 tahun.

  Pelumba Britain itu akan didorong oleh dua kombinasi terbaik Jerman: acara Olimpik dan pemenang pingat gangsa pasukan Kejohanan Pakaian Dunia Ingrid Klimke akan membawa kuda jantan Fidertanz Franziskus, yang bersamanya memenangi kelayakan Piala Dunia di Stuttgart awal bulan ini.

  Helen Langehanenberg juga akan mewakili Jerman menunggang Annabelle 110 – satu lagi kombinasi yang mampu menjaringkan lebih 80%.

  Pelumba antarabangsa terkemuka lain yang menyertai termasuk Hans Peter Minderhoud dari Belanda menunggang kuda pasukan kejuaraannya yang sangat berjaya, Glock’s Dream Boy, Morgan Barbançon (Bolero) dari Perancis dan Simone Pearce dari Australia (Fiderdance). Ireland akan diwakili oleh London Horse Show pemasa pertama Abi Lyle dan Giraldo.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *