Joyton Sunshine memenangi akhir pemburu kerja M&M HOYS 133cm

 • Bahagian C Welsh berusia lima tahun membuat penampilan pertama Horse of the Year Show (HOYS) bersama penunggangnya yang berusia 12 tahun mengetuai padang dalam pertandingan akhir kuda pemburu Thor Atkinson Steel Fabrications Ltd HOYS 133cm M&M.

  Joyton Sunshine (Dougie) Rebecca Faulkner dan Ella Eynon menyerlahkan trek dan suasana elektrik Arena TopSpec untuk mendapatkan mahkota pemburu kerja M&M HOYS 133cm, mengatasi tempat kedua Rachel Turner dan Usahasama Rose Bailey.  “Saya sangat bangga dengannya,” kata Ella, yang menghasilkan Dougie dari rumah dengan bantuan daripada ibu bapanya. “Kami memilikinya sejak dia berumur setahun dan seorang kawan baik menunggangnya untuk saya semasa saya masih kecil.”

  Ella baru sahaja bergandingan dengan Dougie selama setahun dan hebatnya dia memulakan musim 2022 sebagai orang baru.

  “Jadi ini adalah pencapaian utama untuknya,” kata Ella, yang layak untuk HOYS di NPS Area 4 pada bulan Ogos. “Kami sentiasa tahu dia mempunyai lompatan dalam dirinya. Dia kuda poni yang nakal tetapi dia seorang budak lelaki yang baik untuk ditunggangi.”

  Ella menunggang HOYS tahun lepas dengan 122cm, tetapi ini adalah kali pertama dia bertanding di sini dalam kelas 133cm.

  “Saya agak gementar untuk masuk kerana ini adalah kali pertama Dougie bertanding di pertunjukan seperti HOYS; itu yang besar pertama yang dia lakukan,” katanya.

  Ella memuji ibu bapanya atas sokongan berterusan mereka:

  “Ibu dan ayah sentiasa bersama saya. Ayah memandu lori di seluruh negara dan Ibu melakukan semua kerja di belakang tabir; dia melakukan segala-galanya untuk saya dan kuda. Ibu membantu saya membuat kerja rata, manakala ayah bertanggungjawab ke atas bahagian lompat, jadi ia berfungsi dengan baik.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa hadlangganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *