Jockey Club menamatkan kontrak untuk menjalankan Blenheim Horse Trials

 • THE Jockey Club telah menamatkan perjanjiannya untuk menjalankan Blenheim Horse Trials dua tahun dalam kontrak lima tahunnya.

  Acara 2022 itu merupakan tahun terakhir yang dijalankan oleh empat bintang British di bawah sepanduk The Jockey Club, disebabkan oleh “iklim ekonomi semasa”. Kelab Joki mengesahkan kepada H&H bahawa terdapat klausa putus dalam kontrak. Berita itu adalah tamparan untuk acara. Penunggang telah menyuarakan sokongan padu untuk penglibatan The Jockey Club dalam acara dan peluang yang boleh dibawanya, dari sudut sukan dan perniagaan.  Ketua eksekutif British Eventing (BE) Helen West memberitahu H&H ia adalah “sangat menyedihkan” bahawa penganjuran Blenheim tidak berjaya untuk The Jockey Club.

  “Kami bimbang dari perspektif BE untuk sukan itu, kerana ia adalah perlawanan penting,” katanya.

  Cik West menambah bahawa dia mempunyai panggilan yang dirancang dengan Roy Cox, pengarah urusan Blenheim Estate, hari ini (Selasa, 8 November) untuk membuat rancangan.

  “Saya tidak mahu kehilangannya sebagai perlawanan dan pemahaman saya ialah pihak istana tidak mahu kehilangan acara itu, mereka mahu mengadakannya di sana,” katanya.

  Langkah seterusnya ialah mencari seseorang untuk mengendalikan acara tersebut.

  Cik West berkata dia akan bercakap dengan istana terlebih dahulu untuk membuat perancangan, sebelum sebarang proses tender, mengumpul luahan minat atau mendekati mereka yang mengemukakan nama mereka untuk menjalankan Blenheim sebelum ini. Beliau menambah bahawa sebarang proses tender akan telus. Tarikh tersebut telah pun diserahkan kepada kalendar FEI untuk 2023, dan diluluskan.

  “Kami berminat untuk mengekalkannya dan mencari jalan untuk melakukannya. Terdapat banyak pilihan untuk diterokai,” katanya sambil menekankan kepentingan acara itu.

  “Ia penting dari segi laluan itu kepada lima bintang. Kami hanya mempunyai tiga CCI4*-L di negara ini. Dan itu belum lagi kejohanan berusia lapan dan sembilan tahun, yang merupakan perlawanan pendek empat bintang penting untuk kuda tersebut. Ia adalah perlawanan penting untuk kami, untuk kalendar kami.”

  Encik Cox berkata ia “suatu keseronokan” bekerja dengan The Jockey Club sejak dua tahun lalu, yang telah “memupuk hubungan yang berkekalan, di luar acara itu sendiri”.

  “Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua orang di The Jockey Club dan semua yang berhubung dengan acara itu, atas semua kerja keras mereka mengembalikan Percubaan Kuda Antarabangsa Istana Blenheim ke acara bertaraf dunia selepas wabak itu,” katanya. “Walaupun kami sedih untuk mengucapkan selamat tinggal, kami menantikan lebih banyak lagi ujian kuda antarabangsa di ladang itu.”

  Percubaan kuda Oxfordshire dikendalikan oleh BE sebelum The Jockey Club. Pada Ogos 2020, BE mengumumkan ia tidak akan lagi menganjurkan acara itu, yang telah dibatalkan pada tahun itu kerana Covid. Alasan yang diberikan pada masa itu ialah lembaga BE menilai semula struktur organisasi acara itu, dan keputusan dibuat bahawa BE akan “memberi tumpuan kepada penyampaian sukan teras”.

  Pada Disember 2020, pemegang amanah Istana Blenheim mengumumkan bahawa The Jockey Club telah dianugerahkan kontrak lima tahun sebagai penganjur Blenheim Horse Trials, berikutan proses tender yang kompetitif.

  Ian Renton, pengarah urusan Jockey Club Racecourses West, The Jockey Club berkata bahawa iklim ekonomi semasa “malangnya akan memberi kesan kepada kita semua”.

  “Oleh itu kami telah membuat keputusan yang sukar untuk menamatkan kontrak kami dengan Percubaan Kuda Antarabangsa Istana Blenheim,” tambahnya.

  “Kami berbangga kerana telah mendahului acara di Britain ketika kami keluar daripada pandemik Covid-19 pada 2021, tetapi kami kini merasakan masa yang sesuai untuk menumpukan perhatian kepada misi teras kami untuk bertindak demi manfaat jangka panjang lumba kuda British. , dengan keuntungan kami dilaburkan semula ke dalam sukan itu.

  “Melangkah ke hadapan, The Jockey Club akan terus bekerjasama dengan dunia ekuestrian yang lebih luas. Dengan Pusat Ekuestrian Antarabangsa Aintree, kami dapat menawarkan kemudahan bertaraf dunia, dan kami akan terus bersemangat untuk menyokong kerja-kerja Latihan Semula Kuda Lumba yang tidak ternilai di semua tempat kami.

  “Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pasukan di Blenheim Palace dan British Eventing atas semua sokongan mereka. Ia satu acara yang menarik dan saya mengucapkan selamat maju jaya kepada penganjur seterusnya.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Pengarah urusan serantau kelab joki Ian Renton berkata ia adalah “benar-benar satu penghormatan besar” untuk dianugerahkan kontrak lima tahun

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *