‘Jika dia berkata tidak, saya pasti diganggu’: pasangan bertunang di HOYS

 • Rancangan yang berpangkalan di Lancashire yang dihasilkan Amy Smith berasa gembira kerana mendapat tempat kesembilan di Pameran Kuda Tahun Ini (HOYS) dalam pertandingan akhir tahun tunggangan berwarna asli/tongkol/kuda kuda tradisional dengan kuda jantan roan biru Gangster, tetapi harinya menjadi lebih manis apabila dia rakan kongsi John Canavan berlutut di Arena TopSpec dan memintanya untuk menjadi isterinya.

  Selepas roset terakhir dibentangkan, pengulas Carey Knox meminta John untuk melangkah ke gelanggang, sangat mengejutkan Amy.  Kemudian, John, yang memegang anak lelaki pasangan itu, Lachlan James, menghadiahkan Amy sebentuk cincin dan melamarnya, sehingga mendapat persetujuan orang ramai. Amy benar-benar terkejut:

  “Saya tidak menjangkakan itu sama sekali,” katanya.

  “Ia sudah lama terfikirkan saya tetapi saya selalu berkata kepada Amy bahawa saya mahu melakukannya apabila dia tidak menjangkakannya,” kata John. “Tiada siapa tahu saya akan melakukannya, selain daripada pelayan, dan ibu bapa saya, yang saya telefon awal pagi ini untuk memberitahu mereka bahawa saya akan melakukannya. Saya memberitahu kakak Amy, Vikki, kira-kira 20 minit sebelum itu!”

  “Saya gugup,” tambah John. “Jika dia berkata tidak, saya pasti akan dikacau!”

  Amy beraksi hebat di HOYS minggu ini, menduduki tempat kedua dalam barisan pemburu yang bekerja dengan Laburnum Richard miliknya sendiri. Vikki juga telah membawa pulang kemenangan untuk Pasukan Smith, mengambil kelas New Forest dengan Lovelyhill Folklore, yang juga menduduki tempat kedua dalam perlawanan akhir pemburunya.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *