Jangan Berhenti Sekarang! Kebaikan Pemberian Makanan Burung Musim Panas

Jika anda sudah lama memberi makan burung, anda mungkin pernah mendengar ungkapan lama, “Saya tidak memberi makan burung pada musim panas kerana mereka tidak memerlukannya!”

Nah, jika mereka tidak “memerlukannya,” mereka pasti kelihatan menyukainya!

Mungkin kita harus bertanya kepada burung jika mereka mahu kita berhenti memberi mereka makan pada musim panas ini.

Mereka mungkin akan memberitahu kami bahawa musim panas sebenarnya adalah musim paling ramai penduduk burung di kebanyakan Amerika Utara, dan bertentangan dengan ungkapan lama, penyelidikan baru-baru ini menunjukkan musim panas adalah musim yang paling banyak untuk burung melawat pengumpan. Memberi makan burung pada musim panas sebenarnya memberikan banyak faedah untuk mereka…dan untuk anda juga.

Jika mereka boleh membaca penyelidikan, burung akan berkongsi bahawa mempunyai akses kepada sumber makanan tambahan yang boleh dipercayai, kaya dengan protein, lemak dan kalsium telah didokumenkan untuk memudahkan kadar kejayaan bersarang yang lebih tinggi. Dan ya, banyak burung bersarang baik pada akhir musim panas…fikirkan burung biru, burung kutilang emas, kardinal, robin dan lain-lain.

Di samping itu, mereka pasti akan menyebut bahawa ia banyak memberi manfaat kepada mereka semasa mereka menuntut penggantian bulu selepas bersarang (molting). Proses berminggu-minggu menumpahkan dan menumbuhkan set bulu baharu ini memerlukan lebih banyak protein dan tenaga (lemak) dalam diet mereka berbanding pada bila-bila masa lain sepanjang tahun.

Bagi kami pula, siapa yang benar-benar ingin terlepas paparan hebat musim panas burung kolibri yang cantik, orioles berwarna-warni, goldfinches cemerlang, wrens muzikal, burung biru yang ceria, burung belatuk tegap dan telatah anak burung yang sentiasa menghiburkan semasa mereka cuba menguasai penyusuan daripada penyuap kami ?

Pemberian makanan burung musim panas membawa banyak burung baharu ke halaman rumah anda, dengan gelagat menarik untuk anda perhatikan dan nikmati. Pelakon besar watak burung ini di penyuap musim panas anda akan berpakaian dalam bulu pembiakan terbaik mereka, sedia memberikan anda keseronokan memberi makan burung selama berjam-jam.

Jadi, mari kita letakkan ungkapan lama itu!

Pastikan burung anda gembira dan sihat dengan memastikan penyuap anda penuh pada musim panas ini. Malah, pertimbangkan untuk meningkatkan permainan anda dengan makanan seperti Wild Birds Unlimited Nesting SuperBlend® atau Nesting SuperBlend Seed Cylinders kami. Kedua-duanya dirumus khusus untuk membekalkan semua protein, lemak dan kalsium yang diperlukan untuk menyokong aktiviti bersarang dan molting burung anda.

Untuk maklumat lanjut, pastikan anda melihat episod WBU Nature Centered Podcast, “Jangan berhenti sekarang! Manfaat Pemberian Makanan Burung Musim Panas.” Hos kami yang menghiburkan, John dan Brian, akan membimbing anda melalui cara menarik pelbagai jenis burung ke halaman rumah anda pada musim panas ini.

The post Jangan Berhenti Sekarang! Perks of Summer Bird Feeding muncul pertama kali di Wild Birds Unlimited.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *