Jaket Penyelamat Terbaik untuk Perjalanan Menaiki Bot bersama Keluarga Anda

Memandangkan musim berperahu musim panas hampir tiba, sekarang adalah masa yang baik untuk mengambil inventori jaket keselamatan dan peralatan keselamatan berperahu anda. Pastikan anda mempunyai jaket keselamatan terbaik untuk perjalanan menaiki bot bersama keluarga anda dan jaket keselamatan (juga dikenali sebagai PFD atau peranti pengapungan peribadi) yang anda ada di atas kapal berada dalam keadaan baik.

Jika anda baru untuk menaiki bot, adalah penting untuk mengetahui bahawa semua bot perlu mempunyai sekurang-kurangnya satu jaket keselamatan yang diluluskan oleh USCG setiap orang di atas bot anda. Anda mungkin tertanya-tanya, apakah jaket keselamatan terbaik untuk kanak-kanak kecil untuk berperahu atau ciri manakah yang harus dimiliki jaket keselamatan terbaik untuk berperahu? Bagaimana dengan jaket keselamatan terbaik untuk memancing bot dengan anak-anak atau anjing anda? Dapatkan jawapan kepada soalan ini dan ketahui perkara yang perlu dicari semasa membeli PFD untuk pengembaraan menaiki bot keluarga anda.

Jaket Penyelamat Terbaik untuk Bayi di Bot

Menurut Bahagian Keselamatan Berperahu Pengawal Pantai AS, bayi tidak boleh menaiki bot sehingga mereka mempunyai berat sekurang-kurangnya 18 paun dan boleh memakai alat pengapungan peribadi (PFD). Kebanyakan bayi akan mencapai berat ini apabila mereka berumur antara 4 dan 11 bulan. Jaket keselamatan untuk bayi hendaklah dilabelkan sebagai PFD bayi di bawah 30 paun (dapatkan saiz yang betul berdasarkan berat bayi anda).

Apabila mencari jaket keselamatan bayi yang terbaik untuk berperahu, pastikan ia mempunyai ciri keselamatan yang penting seperti kolar pengapungan “heads-up”, tali selamat yang berada di antara kaki bayi untuk mengelakkan jaket keselamatan daripada tergelincir ke atas, tali pegangan, dan diperbuat daripada bahan yang berwarna terang dan cepat kering.

Jaket Keselamatan Berperahu Terbaik untuk Kanak-kanak Kecil

Jaket keselamatan kanak-kanak terbaik untuk berperahu (jaket keselamatan untuk kanak-kanak berumur antara satu hingga tiga tahun) harus mempunyai kolar besar untuk menyokong kepala kanak-kanak, tali yang dipasang di antara kaki kanak-kanak untuk mengikat bahagian depan dan belakang kehidupan. jaket, tali pegangan, bahan pemantul, dan wisel keselamatan yang boleh menarik perhatian sekiranya berlaku kecemasan. Sentiasa pilih saiz mengikut berat semasa anak anda untuk memastikan jaket keselamatan mengekalkan kepala mereka di atas air.

Jaket Kehidupan Belia Terbaik untuk Berperahu

Jaket keselamatan remaja biasanya dikategorikan untuk kanak-kanak yang mempunyai berat antara 30 hingga 50 paun atau 50 hingga 90 paun, bergantung pada berat kanak-kanak itu. Kolar besar dan bersaiz besar yang disertakan pada jaket keselamatan kanak-kanak kecil biasanya tidak lagi disertakan dalam jaket remaja yang lebih besar, tetapi mungkin masih terdapat tali kaki dalam jaket seberat 30 hingga 50 paun. Jaket keselamatan remaja terbaik untuk berperahu hendaklah mempunyai tali pinggang dada boleh laras untuk muat yang selesa dan pergerakan yang lebih baik, diperbuat daripada bahan yang cepat kering, seperti nilon atau neoprena, dan datang dalam warna-warna terang untuk penglihatan yang mudah.

Jaket Penyelamat Anjing Terbaik untuk Berperahu

Memandangkan anak anda adalah sebahagian daripada keluarga dan banyak baka anjing suka menghabiskan masa di atas bot, melabur dalam jaket keselamatan anjing terbaik. Cari jaket keselamatan anjing yang termasuk pemegang untuk memudahkan anjing anda keluar dari air, aksen reflektif untuk keterlihatan, tali boleh laras dengan gesper yang memastikan muat yang selamat dan cangkuk cincin D untuk memasang rantai. Jaket keselamatan anjing terbaik untuk berperahu diperbuat daripada neoprena, yang menjadikannya ringan, fleksibel dan tahan lama.

Jaket Penyelamat Terbaik untuk Bot Memancing

Sudah berlalu zaman pemuliharaan hidupan oren yang kuno dan tidak selesa. Jaket keselamatan untuk memancing yang ada di pasaran hari ini adalah bernafas, selesa, dan lebih kurang besar. Jaket keselamatan terbaik untuk memancing bot di perairan pedalaman ialah PFD yang menawarkan rangkaian penuh mobiliti, mempunyai binaan yang ringan dan reka bentuk yang bergaya. Walau bagaimanapun, jaket keselamatan terbaik untuk memancing bot bass pada kelajuan tinggi mestilah PFD masuk depan yang sangat tahan lasak yang mempunyai gesper untuk muat yang selesa, dan cincin D yang dipasang pada suis pemotong enjin untuk keselamatan.

Kini setelah anda mengetahui lebih lanjut tentang ciri yang perlu dicari semasa membeli jaket keselamatan baharu, ketahui lebih lanjut tentang keselamatan menaiki bot sebelum memulakan pengembaraan bot musim panas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *