Insiden jalan raya yang menakutkan, acara lima bintang dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • Insiden jalan raya

  Ibu kepada seorang penunggang muda yang dirempuh sebuah lori dalam insiden penggodaman “mengerikan” berkata remaja itu dan kudanya “milimeter daripada terperosok ke bawah tayar”. Anak perempuan Zoe Jarosiewicz, Grace Crofts yang berusia 15 tahun sedang menunggang kuda betinanya yang berusia empat tahun Bella di Barnsley, Yorkshire, pada 3 Oktober apabila lori itu melepasi mereka tanpa brek. Kenderaan itu melanggar kedua-dua Bella dan Grace, ketika kuda betina yang ketakutan itu cuba berpusing darinya, tetapi pemandu itu tidak cuba berhenti atau memperlahankan kenderaan.

  Insiden yang menakutkan itu telah ditangkap pada kamera pemuka  Tindakan sedang dijalankan di Maryland 5 Star

  Dressage bermula hari ini di acara lima bintang terbaharu dunia, yang berlangsung untuk tahun kedua di Maryland, AS, minggu ini. Seorang pesaing utama telah diputar pada pemeriksaan kuda pertama tetapi semua yang lain diterima, termasuk pesaing British. Ketahui bila kegemaran anda akan memasuki arena dressage, dan lihat pada pagar gabungan akan menangani pada kursus merentas desa pada hari Sabtu ini.

  Ikuti semua tindakan Maryland

  Gabungan Whitakers

  Keluarga pertama Showjumping tidak berkuat kuasa di Horse of the Year Show (HOYS) minggu lalu, dengan sembilan ahli beraksi. Kami bertemu dengan beberapa orang Whitakers, untuk bercakap tentang separuh abad John bersaing di pameran itu dan bagaimana penunggang belajar antara satu sama lain, dan keluarga juga berkumpul untuk bergambar kumpulan di Arena Antarabangsa Andrews Bowen.

  Baca lebih lanjut mengenai Whitakers di HOYS

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *