Inilah Perkara yang Anda Perlukan untuk Mendapatkan Lesen Memancing

Langkah pertama bagi mana-mana aktiviti memancing yang berjaya adalah untuk menentukan apa yang anda perlukan untuk mendapatkan lesen memancing. Sebaik sahaja anda mempunyai dokumen yang diperlukan untuk lesen memancing, prosesnya mudah. Dan, ia semakin mudah sepanjang masa.

Cari perkara yang anda perlukan untuk mendapatkan lesen memancing di negeri anda dalam talian. Keperluan negeri berbeza, bergantung pada jenis, tempoh dan lokasi yang anda inginkan. Ini boleh menjimatkan masa anda dan kemungkinan kekecewaan. Tetapi berikut adalah beberapa dokumen biasa yang diperlukan untuk lesen memancing.

Lesen Memandu

Jika membeli secara peribadi daripada vendor lesen memancing, lesen memandu adalah penting kerana ia mempunyai gambar dan tandatangan anda yang boleh digunakan untuk mengesahkan identiti anda. Ia juga menunjukkan alamat anda, yang berguna untuk membeli “lesen memancing pemastautin” dan umur, yang boleh membantu jika terdapat diskaun senior.

Kad pengenalan

Jika anda tidak memandu, anda memerlukan kad pengenalan yang telah dikeluarkan oleh negara atau dokumen yang serupa seperti pasport. Selain itu, anda mungkin dikehendaki mengemukakan bil utiliti di kediaman anda untuk membuktikan bahawa anda layak mendapat lesen memancing pemastautin, yang lebih murah daripada lesen bukan pemastautin.

Nombor keselamatan sosial

Selain itu, anda perlu memberikan nombor keselamatan sosial anda di beberapa negeri, jadi jika anda tidak menghafalnya sekarang, anda juga memerlukan kad itu. Setelah semua maklumat ini dimasukkan ke dalam pangkalan data negeri, anda mungkin diberikan nombor ID pelanggan. Kemudian, untuk pembaharuan dan sebagainya, anda mungkin hanya memerlukan nombor itu, yang akan terletak pada lesen memancing lama anda.

ID Tentera (jika berkenaan)

Jika anda berada dalam tentera (terima kasih, by the way!), menghasilkan kad pengenalan tentera mungkin bernilai diskaun di negeri anda. Lesen memancing menghasilkan idea hadiah yang hebat dan baucar lesen memancing juga mungkin tersedia, tetapi anda masih memerlukan maklumat yang sama untuk penerima bertuah, yang mungkin agak sukar untuk diperoleh jika anda mahu ia menjadi kejutan.

Sebaik sahaja anda telah menemui apa yang anda perlukan untuk mendapatkan lesen memancing, sama ada dalam talian atau secara peribadi, anda sebenarnya boleh menjadi sangat hampir untuk membeli kebahagiaan. Kemudian, semak sahaja laporan memancing tempatan untuk membantu anda menuju ke arah yang betul. Dan ambil perhatian, walaupun di setiap negeri anda perlu mempunyai lesen memancing negeri pada anda, sesetengah negeri seperti Pennsylvania anda sebenarnya perlu mempunyainya PADA anda, disematkan dan didedahkan, jadi baca cetakan halus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *