Ikan Terbaik untuk Ditangkap dalam Perjalanan Memancing Colorado

Perjalanan memancing Colorado sangat berbeza. Terdapat banyak kolam dan tasik kecil yang dipenuhi dengan baik dengan akses mudah. Terdapat juga beberapa peluang memancing yang sangat lasak tersembunyi tinggi di Pergunungan Rocky untuk pengembaraan yang benar-benar menarik apabila memancing di Colorado.

Ikan trout adalah spesies yang paling popular di Colorado. Brook, rainbow, brown, cutthroat dan juga greenback cutthroat trout banyak terdapat di banyak hamparan sungai yang deras, sejuk dan jernih. Kedai pancing lalat tempatan mungkin menawarkan perkhidmatan untuk panduan memancing Colorado yang boleh membantu anda mencapai “grand slam”, di mana anda menangkap salah satunya. Spesies sasaran pada beberapa perjalanan memancing Colorado mungkin termasuk salmon kokanee atau trout tasik (kadang-kadang dipanggil “mackinaw” oleh penduduk tempatan) yang bersembunyi di beberapa takungan yang dalam, dengan rekod negeri melebihi 50 paun.

Bonus perjalanan memancing Colorado mungkin termasuk spesies lain seperti walleye, ikan keli saluran atau pike. Anda juga boleh membantu pengurusan perikanan Takungan Gunung Hijautempat pike diperkenalkan secara haram, dan mengumpul ganjaran kecil di Marina Heeny untuk penuaian pemangsa yang agresif ini.

Kaji laporan memancing dalam CO dan peraturan negeri sebelum anda pergi memancing Colorado kerana terdapat 41 halaman maklumat yang diperlukan. Sebagai contoh, banyak tempat membenarkan gewang tiruan sahaja dan anda hanya dibenarkan “satu barisan yang dihadiri sendiri” bagi setiap pemancing. Tetapi memancing di Colorado sangat bagus, satu baris sudah memadai.

Cuaca boleh berubah dengan cepat, terutamanya di pergunungan jadi rancang dengan sewajarnya dan kekal selamat. Berpakaian berlapis-lapis dan beritahu orang lain tentang rancangan perjalanan anda sebelum memulakan perjalanan memancing yang melampau. Dan pastikan anda mempunyai lesen memancing anda yang membantu menyokong 90 juta ikan sukan Colorado yang disimpan setiap tahun.


Anda mungkin juga berminat

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *