Idea Penyimpanan Alat Memancing untuk Pemancing Air Tawar

Menjadi pemancing air tawar yang teratur akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya masa anda di atas air. Apabila anda belajar cara menyimpan alatan memancing untuk akses mudah dan memasang semula yang pantas, anda akan menghabiskan lebih sedikit masa untuk mencari gewang dan lebih banyak masa menangkap ikan.

Gunakan lima idea penyimpanan alatan pancing mudah ini untuk menyimpan peralatan dan peralatan anda di tempat yang betul supaya anda tahu di mana barang berada apabila anda memerlukannya.

Simpan untuk Kotak Utiliti Plastik

Gunakan kotak utiliti plastik dengan pengedap cincin O untuk memastikan simpanan kalis air untuk umpan keras anda. Umpan keras termasuk umpan engkol, gewang berjalan kaki atas air dan umpan jerk bertubuh keras. Kotak utiliti adalah murah, terdapat dalam pelbagai saiz dan mudah disimpan di dalam petak storan pada bot anda. Malah, jika anda mencari dalam talian untuk “idea penyimpanan peralatan memancing untuk bot,” anda akan melihat bahawa kebanyakan model bot hari ini termasuk sistem penyimpanan peralatan dan unit laci kotak.

Beg Pembeku Tugas Berat untuk Umpan Lembut

Sama ada anda mengatur peralatan memancing di garaj atau di atas bot anda, beg penyejuk beku saiz gelen berfungsi dengan baik untuk memastikan umpan plastik lembut anda kemas. Sesiapa sahaja yang menggunakan cacing plastik lembut atau umpan makhluk mungkin pernah mengalami “kehancuran hebat” yang berlaku apabila mereka secara tidak sengaja disimpan bersama dalam kotak utiliti plastik. Tidak seperti umpan keras, anda ingin menyimpan umpan lembut dalam pembungkusan asal, dan kemudian kumpulkan mereka bersama-sama mengikut jenis umpan (cacing ekor reben, cacing laju, cicak, udang karang, dll.) dan warna. Setelah mereka dikumpulkan bersama, letakkan umpan (semasa masih dalam pembungkusan asal) ke dalam beg penyejuk beku saiz gelen.

Gunakan Label untuk Penyimpanan Alat Memancing

Gunakan label pada bekas dan beg plastik untuk pengecaman mudah. Dapatkan pembuat label isi rumah atau beli bungkusan label kupas dan lekat supaya anda boleh mengenal pasti kandungannya dengan cepat. Ini mungkin kelihatan tidak perlu kerana anda boleh melihat melalui bekas dan beg plastik, tetapi apabila anda ingin mengambil gewang atau umpan yang betul dengan tergesa-gesa, ini adalah butiran kecil yang membuat perbezaan.

Bersihkan Gewang Sebelum Disimpan

Mempelajari cara membersihkan gewang pancing adalah bahagian penting dalam penyimpanan peralatan jika anda mahu umpan keras anda bertahan. Gunakan air suam, sabun pinggan mangkuk yang lembut, dan berus gigi berbulu lembut untuk membersihkan gewang anda. Apabila ia datang untuk mengetahui cara menyimpan peralatan memancing semasa musim sejuk, membersihkan dan mencegah mata kail berkarat harus menjadi keutamaan.

Penyimpanan Tackle DIY untuk Pusing, Manik

Untuk kepingan kecil alat terminal, seperti pusing dan manik, salah satu idea penyimpanan alatan pancing yang paling berguna ialah menggunakan tong filem kosong atau cawan penyimpanan plastik kecil dengan penutup yang boleh didapati di kebanyakan kedai hobi. Saiz padat bekas ini akan membolehkan mereka muat dengan mudah di dalam petak kebanyakan kes utiliti. Pastikan untuk melabelkan bahagian atas untuk pengenalan cepat.

Mempelajari cara memancing termasuk mempelajari cara untuk kekal teratur untuk pengembaraan memancing anda!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *