Idea Penginapan Cuti Musim Bunga Terbaik

Walaupun kami nampaknya sedang melalui wabak yang paling teruk, rancangan percutian musim bunga anda (dan belanjawan) mungkin masih sebahagian kecil daripada apa yang mereka lakukan dahulu. Syukurlah, terdapat banyak keseronokan yang boleh dinikmati secara tempatan berkat idea staycation cuti musim bunga ini. Kami akan memandu anda memahami maksud staycation dan perkara yang perlu dilakukan pada staycation, dan menghubungkan beberapa tempat staycation terbaik untuk anda nikmati dengan mudah pada musim bunga ini.

Apa Itu Staycation?

Anda mungkin tertanya-tanya, apakah perbezaan antara staycation dan percutian? Pada asasnya, ia adalah dalam nama! Walaupun percutian boleh membawa anda menaiki kapal persiaran atau kapal terbang yang menuju jauh dari rumah, jawapan kepada soalan, “apa maksud staycation” adalah mudah sebenarnya: staycation bermakna anda kekal di situ, lebih kurang. Daripada percutian percutian tradisional, anda akan menghabiskan masa anda di rumah atau sekurang-kurangnya, mengekalkan pengembaraan anda secara tempatan. Jadi, bagaimana untuk merancang staycation di rumah? Senang awak bertanya! Berikut ialah idea percutian musim bunga yang terbaik.

Cara Merancang Staycation

Pada masa biasa, perjalanan sehari adalah percutian musim bunga staycation emas padu. Tetapi dengan harga gas yang semakin meningkat ke arah purata $5 segelen di seluruh negara, keinginan untuk memuatkan kereta keluarga dan memasuki jalan terbuka telah, bagi kebanyakan rakyat Amerika, tenggelam lebih dalam daripada ikan keli! Musim bunga ini, biarkan kereta (kebanyakannya) di jalan masuk dan temui idea lain untuk merancang percutian.

Cara terbaik untuk merancang staycation adalah dengan merancang untuk keluar! Kemungkinannya, cuaca kini indah dengan hari-hari yang belum terlalu panas dan malam masih sejuk. Luangkan sebahagian besar percutian musim bunga anda di kawasan luar yang hebat!

Sama ada anda sedang mencari staycation terbaik di Florida atau staycation terbaik di California, sukar untuk mengalahkan udara segar musim bunga. Berikut ialah beberapa idea staycation untuk tempat untuk pergi di kawasan tempatan anda, destinasi yang tidak memerlukan banyak wang untuk anda di pam musim bunga ini:

 • Pantai
 • Taman negeri atau tempatan
 • Sebuah zoo tempatan
 • Tapak perkhemahan
 • Tasik
 • Permainan besbol musim bunga (liga kecil atau utama)
 • Halaman belakang rumah anda sendiri!

Tasik dan tapak perkhemahan tempatan sangat bagus untuk menaiki bot ponton, memancing keluarga dan tidur di bawah bintang semasa percutian musim bunga anda, tetapi halaman belakang anda sendiri penuh dengan idea percutian musim bunga, termasuk:

 • Adakan masakan
 • Mereka bentuk dan melakukan laluan berhalangan luar
 • lukisan luar
 • Tanam taman
 • Pembersihan musim bunga (ya secara teknikalnya berfungsi tetapi tawarkan anak anda gaji yang kecil dan minta mereka membantu mengutip kayu yang tumbang semasa anda membersihkan longkang dari bangkai musim sejuk).
 • Filem luar di bawah bintang

Tempat Terbaik untuk Menginap

Anda boleh mencari idea staycation terbaik di San Diego atau membuat rancangan untuk melawat dan berkayak ke Kepulauan San Juan pada musim bunga ini, kerana staycation tidak semestinya bermakna tinggal di rumah! Ia juga boleh bermakna kekal tempatan, yang memberi anda peluang untuk melepaskan diri daripada rutin harian tanpa perlu membebankan wang. Destinasi seperti New River Gorge di West Virginia dan syurga luar yang lain menawarkan penginapan dan perkhemahan mampu milik, bersama-sama dengan pelbagai aktiviti rekreasi daripada mendaki ke berbasikal gunung. Mengunjungi Taman Negara adalah salah satu idea percutian musim bunga yang terbaik. Tetapi kadangkala, walaupun perjalanan yang agak singkat dan tapak perkhemahan atau hotel yang murah tidak boleh dilakukan, dan kadangkala, cuaca pada musim bunga tidak bekerjasama dengan rancangan luar terbaik anda. Apabila anda memerlukan beberapa jam bersama keluarga anda di luar rumah, tetapi masih berada di dalam rumah kerana hujan atau panas, pertimbangkan beberapa tempat terbaik berikut untuk menghabiskan sebahagian daripada percutian musim bunga anda:

 • Muzium tempatan
 • Filem Matinee di pawagam berhampiran
 • Gelanggang luncur roda
 • Rumah lantunan / taman trampolin
 • Tag Laser
 • Akuarium

Idea Staycation Hebat untuk Pasangan

Jika anda mencari di Internet untuk penginapan, anda mungkin akan melihat banyak idea percutian musim bunga untuk menghiburkan kanak-kanak dari semua peringkat umur — bermakna, banyak seni dan kraf! Ini kerana cuti musim bunga biasanya difikirkan dan ditulis melalui kaca mata ibu bapa yang terdesak untuk mengisi sepanjang minggu apabila sekolah ditutup dan anak-anak mereka tidak sabar-sabar untuk bermain dan mencipta kenangan. Tetapi bagaimana pula dengan pasangan tanpa anak yang ingin merancang percutian musim bunga untuk diri mereka sendiri? Berikut ialah beberapa idea staycation yang bagus untuk pasangan:

 1. Jadikan rumah anda sebagai spa harian — Manjakan satu sama lain dengan pedikur, urut dan beri makan anggur antara satu sama lain sambil anda berbaring berjubah sambil makan Yellowjackets atau Bawah Dek di TV.
 2. Pesan masuk dan pastikan dapur bersih — Apabila bercakap tentang idea staycation yang hebat untuk pasangan, tiada yang lebih baik daripada menggunakan belanjawan percutian anda untuk bergantung pada perkhidmatan penghantaran makanan yang akan memastikan dapur anda bersih. Tidak akan ada pertikaian tentang siapa giliran untuk menyental periuk dan kuali atau memunggah mesin basuh pinggan mangkuk, hanya pelbagai jenis makanan yang baru disediakan yang dihantar ke pintu anda semasa percutian musim bunga anda bersama-sama!
 3. Teka-teki dan permainan kad — Mengerjakan teka-teki bersama-sama atau bermain permainan kad seperti Fasa 10 dan Uno sementara gabungan muzik kegemaran anda dimainkan ialah cara yang santai untuk menikmati percutian bersama sebagai pasangan.

Berikut adalah lebih banyak aktiviti musim bunga untuk seisi keluarga untuk membantu anda menikmati percutian musim bunga yang hebat tahun ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *