Idea Lawatan Memancing Tasik Lewisville yang Anda Akan Suka

Jangan ketinggalan pengalaman memancing Tasik Lewisville yang mesra keluarga jika anda melawat Texas tahun ini. Bergantung pada masa anda pergi, anda mungkin menangkap spesies seperti ikan siakap putih, ikan kembung putih, ikan keli biru, ikan keli saluran, ikan belang hibrid, ikan siakap largemouth atau ikan belang.

Dalam erti kata lain, jika anda tertanya-tanya tempat untuk memancing bersama keluarga anda berhampiran Dallas, Tasik Lewisville ialah tempat yang baik untuk bermula. Beli lesen memancing Texas, dan kemudian gunakan idea perjalanan memancing tasik Lewisville bermusim ini untuk membantu merancang lawatan anda.

Idea Memancing Keluarga Musim Sejuk

Bulan-bulan musim sejuk bermakna masa utama untuk ikan keli trofi di Tasik Lewisville. Terdapat juga penyewaan bot Lake Lewisville yang terletak betul-betul di tasik, jadi anda boleh menyewa bot untuk hari itu dan membawa keluarga keluar untuk menangkap ikan keli biru yang besar. Cuba gunakan umpan shad atau potong untuk mendapatkan gigitan yang paling banyak.

Selain ikan keli biru, musim sejuk adalah masa yang sesuai untuk menangkap crappie putih di Tasik Lewisville. Cari ikan berhampiran anak sungai dan longgokan berus. Sebaik sahaja anda menemui sekolah, buang ikan kecil atau jig.

Idea Perjalanan Memancing Keluarga Musim Bunga

Bass Largemouth dan bass tompok ialah dua spesies popular yang boleh anda sasarkan bersama keluarga semasa bulan-bulan musim bunga. Jika anda mencari tempat memancing Tasik Lewisville yang boleh anda akses dari pantai, cuba memancing dari tebing di Lake Park. Anda juga boleh membawa keluarga memancing dari tongkang memancing Lewisville, yang terletak betul-betul di luar Sandy Beach Road. Cuba memancing dengan umpan spinner atau umpan plastik lembut, bergantung pada keadaan air.

Idea Lawatan Memancing Musim Panas

Rancang perjalanan memancing Tasik Lewisville semasa musim panas jika anda ingin menangkap ikan siakap putih. Ikan siakap putih mempunyai kecenderungan ke sekolah berhampiran permukaan air di kawasan utama tasik semasa musim panas. Gunakan sudu kecil, pemutar dan jig apabila anda melihat ikan aktif mengejar umpan pada musim ini. Jika anak-anak penat atau memerlukan rehat daripada memancing, terdapat beberapa kawasan berkelah dan taman di sepanjang pantai tasik.

Apabila pemancing bass profesional Kevin VanDam menangkap ikan siakap seberat 11 paun, 13 auns largemouth di Tasik Lewisville pada Jun 2005, ia menguatkan pendapat tempatan tentang tasik yang menawarkan beberapa memancing terbaik di Texas.

Idea Perjalanan Memancing Keluarga Musim Gugur

Memancing tasik musim luruh Lewisville bermakna tumpuan pada ikan keli saluran dan bass belang hibrid. Memandangkan bass berjalur biasanya didapati makan di perairan terbuka, pertaruhan terbaik anda ialah mengupah pemandu atau menyewa bot untuk hari itu jika anda ingin menangkap spesies ini. Ikan keli saluran, sebaliknya, boleh didapati di kawasan cetek dengan sedikit arus. Mereka sering melepak berhampiran timbunan berus atau langkan.

Intinya ialah jika anda ingin pergi memancing di Dallas, atau di kawasan Dallas, sukar untuk mengalahkan perjalanan keluarga ke Tasik Lewisville tanpa mengira musim. Apa yang anda perlu lakukan ialah memutuskan masa untuk pergi, dan kemudian dapatkan lesen memancing Texas anda dalam talian.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *