Idea Hadiah Memancing yang Menjimatkan

Ini adalah musim untuk memberi hadiah. Dengan semua tekanan untuk mencari hadiah yang menyampaikan jumlah sentimen yang sesuai, ini boleh menjadi masa yang tertekan sepanjang tahun. Berikut ialah beberapa idea hadiah yang boleh mengurangkan tekanan pada penukar hadiah dan ikan.

Dehookers. Ini adalah alat canggih yang lebih tepat daripada playar hidung panjang standard. Mereka boleh mencapai dan memegang cangkuk tanpa barbles dengan ketepatan hampir pembedahan. Melepaskan mata ikan dengan selamat untuk dilepaskan memerlukan kerja yang cepat dan cekap.

Cangkuk bulatan. Jika anda menggunakan umpan, cangkuk bulatan adalah alat yang hebat. Dengan melaraskan teknik memasang mata kail, bukan sahaja mata kail bulatan cenderung untuk mengaitkan seekor ikan di sudut mulut dan dengan itu memudahkan untuk mencabut mata kail, malah ia tidak mudah goyah semasa pertarungan.

Jaring. Walaupun sebarang pukat boleh membantu mendaratkan ikan dengan cepat, sesetengah jenis nampaknya mempunyai daya tarikan yang lebih besar untuk mata kail daripada yang lain. Kami tidak sabar-sabar untuk menguji getah licin baharu yang menjanjikan, versi mesh yang lebih besar yang didakwa tidak tersangkut, yang pastinya akan membantu dengan tangkapan dan pelepasan.

Hadiah Jabatan Ikan dan Permainan Negeri. Agensi ikan dan hidupan liar negeri, atau DNR, selalunya mempunyai kedai cenderamata dalam talian dan wang yang dikumpul akan disalurkan semula kepada usaha pemuliharaan, tanjakan bot, dan sebagainya. Sebagai contoh, mungkin seseorang yang anda kenali akan menghargai Arkansas atau Jabatan Hidupan Liar Oklahoma langganan majalah. The Jabatan Pemuliharaan Missouri mempunyai buku masakan “Bertemakan Alam Semula Jadi” untuk dijual. Atau mungkin seseorang mungkin menyukai kalendar hidupan liar Kentucky. Dan kebanyakan negeri seperti New Hampshire juga menawarkan sijil hadiah untuk lesen memancing 2017.

Lihat apa yang negeri anda boleh tawarkan dalam cara memancing hadiah yang membiayai pemuliharaan dan, baik, menyeronokkan.


Anda mungkin juga berminat

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *