Idea Hadiah Memancing Percutian

Pemancing boleh sangat selektif tentang jenis alat dan peralatan yang mereka gunakan, jadi idea hadiah memancing yang praktikal dan bukannya khusus selalunya paling dihargai. Akan sentiasa ada barang-barang berkaitan memancing tertentu yang pemancing tidak akan pernah cukup. Daripada perlindungan matahari kepada bahan api, lihat senarai idea hadiah memancing percutian praktikal ini untuk pemancing istimewa dalam senarai anda.

1. Pelindung matahari. Tidak kira sama ada pemancing kegemaran anda tinggal di Alaska atau di Florida; perlindungan daripada sinaran ultraungu adalah satu kemestian. Cari pelindung matahari tanpa semburan yang memberikan perlindungan daripada sinaran UVA/UVB dan yang mengandungi zink oksida. Sembur pelindung matahari cenderung menjadikan geladak bot licin, jadi elakkan semburan jika boleh dan lekatkan dengan losyen atau krim.

2. Penghalau Serangga. Ikan cenderung untuk menggigit lebih mudah pada waktu awal pagi dan petang, tetapi begitu juga pepijat. Penghalau serangga menjadikan penyumbat stok yang baik atau idea hadiah praktikal untuk pemancing kerana mereka akan sentiasa menggunakannya. Terdapat beberapa jenama penghalau serangga yang kini menawarkan bahan semula jadi atau herba dan bukannya bahan kimia yang keras.

3. Kad Hadiah Bahan Api. Jika pemancing dalam senarai hadiah anda memiliki bot, kad hadiah gas atau bahan api ialah salah satu idea hadiah memancing yang paling praktikal. Anda selalunya boleh membeli kad bahan api di stesen minyak, marina dan kedai runcit.

4. Pembaris Ikan. Beli pembaris ikan pelekat atau mudah alih untuk pemancing kegemaran anda, supaya mereka sentiasa mempunyai ukuran yang tepat bagi setiap tangkapan. Pembaris ikan membuat idea hadiah praktikal yang hebat untuk pemancing pemula. Pemula boleh belajar untuk membiasakan diri mengukur setiap tangkapan untuk memastikan ikan berada dalam peraturan penangkapan ikan negeri.

5. Perjalanan Charter. Kenali pemancing yang sangat suka memancing di destinasi tertentu atau menyasarkan spesies tertentu? Cari panduan piagam atau panduan memancing yang pakar dalam kawasan atau spesies itu, dan kemudian hubungi mereka untuk bertanya sama ada mereka menawarkan sijil hadiah.

6. Pas Taman Negara. Anda boleh membeli “America the Beautiful” pas taman untuk $80 yang meliputi bayaran masuk di taman negara dan perlindungan hidupan liar negara. Untuk mengetahui taman negara yang mempunyai tempat memancing keluarga yang bagus, anda boleh menyemak senarai Senarai Tempat Memancing & Berperahu Keluarga Teratas untuk 2016.

7. Kad Pengenalan Ikan. Terdapat banyak syarikat yang menjual buku pengenalan ikan atau kad pengenalan ikan berlapis yang boleh membantu pemancing baharu mengetahui lebih lanjut tentang spesies yang berbeza. Kad berlamina adalah sesuai untuk disimpan dalam kotak tackle atau beg galas.

8. Pelajaran Pengendalian Bot. Kenal pemancing atau bot yang baru mengendalikan bot? Cari kapten bertauliah USCG (Pengawal Pantai Amerika Syarikat) yang boleh menunjukkan kepada mereka cara mengendalikan kapal baharu mereka dengan selamat. Ramai kapten bertauliah gembira untuk memberikan pelajaran pengendalian bot kepada bot baru dengan kadar yang ditetapkan. Pelajaran pengendalian bot ialah salah satu idea hadiah memancing terbaik yang boleh anda berikan kepada bot baru kerana ia akan mereka mempelajari peraturan berperahu di jalan raya dengan profesional yang berpengalaman.

9. Baju Memancing Peribadi. Beli baju memancing yang menyerap kelembapan untuk pemancing kegemaran anda, dan bawa ke syarikat sulaman tempatan untuk memperibadikannya. Anda boleh sertakan nama pemancing dan nama bot mereka.

10. Kamera Kalis Air. Anda tahu apa yang mereka katakan, jika anda tidak mendokumenkan tangkapan anda, ia tidak berlaku. Bantu dokumen pemancing menangkap tanpa perlu risau tentang air dan cuaca. Memandangkan nelayan sentiasa berada di luar dalam unsur-unsur dan perlu mengambil berat tentang menjatuhkan atau memercikkan kamera, kamera kalis air boleh dijadikan hadiah yang baik.

Memandangkan anda mempunyai 10 idea hadiah memancing yang praktikal untuk pemancing kegemaran anda, anda tidak mempunyai alasan. Pergi membeli-belah percutian anda supaya anda boleh memperbaharui lesen memancing anda dan turun ke atas air!


Anda mungkin juga berminat

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *