Idea Hadiah Memancing Percutian

Kami berada di tengah-tengah membeli-belah percutian. Jika anda seorang pemancing maka anda sudah mempunyai idea hadiah memancing percutian untuk pasangan, anak atau rakan anda. Tetapi jika anda tidak memancing maka sukar untuk mencari hadiah yang sesuai untuk nelayan kegemaran anda. Berikut adalah empat idea untuk mengecilkan pilihan.

1. Sudah berapa lama pemancing anda memancing? Kemungkinannya adalah jika ia telah menjadi masa yang singkat maka hardgoods adalah pertaruhan yang kukuh. Joran dan kekili mendapat persetujuan, pemula perlu memasang pelbagai panjang dan pemberat tali/gewang/tali untuk disesuaikan dengan kepelbagaian spesies dan keadaan memancing.

2. Penggantian sentiasa dialu-alukan. Pemancing yang telah lama memancing mungkin mempunyai joran dan kekili yang mencukupi, tetapi kerana mereka menghabiskan banyak masa di atas air peralatan mereka menjadi haus. Wader baharu, garisan, gewang kegemaran, gewang baharu, cangkuk, gelang belah dan plastik lembut ialah idea yang bagus. Lihat melalui kotak tackle mereka untuk melihat apa yang usang. Gewang dengan kemasan sumbing, cangkuk atau playar berkarat, dan garisan terkelupas semuanya perlu diganti.

3. Apa yang anda dapat pemancing yang mempunyai segala-galanya? Pemancing yang telah menghabiskan banyak masa hidup mereka di atas air memperoleh sejumlah besar peralatan. Kemungkinan mereka mempunyai apa yang mereka perlukan, jadi berikut adalah dua idea. Yang pertama ialah membaca tentang tekel baharu untuk 2017. Memandangkan tekel itu baru mencecah pasaran, peluang mereka adalah tipis untuk memilikinya. Yang kedua ialah pengalaman. Mungkin mereka selalu ingin menangkap spesies ikan tertentu atau melawat tempat tertentu (seperti Alaska atau Florida). Pengalaman tersebut memberikan kenangan yang hebat, terutamanya jika anda boleh mencari jalan untuk pergi juga.

4. Perjalanan menyusuri lorong ingatan. Pemancing yang lebih tua mungkin ingin mengingati hari-hari awal memancing mereka manakala pemancing yang lebih muda mungkin ingin berhubung dengan masa lalu. Fikirkan joran antik, kekili, gewang, poster pengiklanan atau gambar pada zaman dahulu. Banyak syarikat penyelesaian yang lebih lama telah gulung tikar, tetapi jika anda memerlukan idea mudah maka anda mungkin ingin melihat Al’s Goldfish. Ditubuhkan pada tahun 1952, syarikat itu masih menghasilkan gewang Made in America, merupakan salah satu gewang terbaik Field and Stream sepanjang masa, dan secara konsisten memasukkan ikan ke dalam jaring.

Senang nak beli hadiah untuk kaki pancing. Cuma pastikan ia ada kaitan dengan memancing!


Anda mungkin juga berminat

Tom Times

Tom Times

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *