Hunter Champey Memenangi Fasa I Individu Kejohanan Kebangsaan Neue Schule/USEF Junior Jumper 2022

Harrisburg, Pa. – Kejohanan Kebangsaan Neue Schule/USEF Junior Jumper 2022 (Prix des States) bermula pada petang Khamis di Pameran Kuda Kebangsaan Pennsylvania. Tiga puluh tujuh atlet muda memasuki koliseum untuk Fasa I pertandingan individu, yang berlangsung selama tiga hari.

Hunter Champey dan Escada
Hunter Champey dan Escada. ©Andrew Ryback Photography

Hunter Champey (Bedminster, NJ) memulakan lariannya dalam kejohanan dengan kemenangan yang menentukan menunggang Escada, kuda betina KWPN 2009 yang dimiliki oleh MDHT Equestrian, LLC. Menamatkan hampir dua saat penuh lebih pantas daripada pesaing terdekatnya, Champey akan mendahului menuju ke Fasa II pada hari Jumaat.

“Melihat kursus itu, saya tahu ia akan berdasarkan sepanjang masa, pergi dari satu hujung kursus ke hujung yang lain,” kata Champey. “Saya hanya berfikir, ‘Bersiar-siar, dan biarkan kuda itu melompat sendiri dan biarkan dia melakukan perkaranya,’ kerana dia adalah kuda yang sangat laju dan hebat secara bergilir-gilir.”

Champey telah menunggang Escada selama hampir dua tahun dan mengatakan bahawa dia secara semula jadi pantas dan luas, dan perkongsian yang mereka bina adalah kunci kejayaan mereka bersama.

“Saya gembira dengan keseluruhan pusingan itu. Ia adalah satu pusingan terbaik saya bersamanya dan saya amat berbangga dengan dia dan diri saya sendiri kerana mempunyai pusingan yang hebat,” kata Champey. “Ia adalah Prix des States pertama saya, jadi saya sangat gembira kerana saya bermula dengan kaki kanan dan mendapat kemenangan dan mendapat peningkatan keyakinan sepanjang masa di sini.”

Zayna Rizvi (Wellington, Fla.) menunggang Exquise Du Pachis, kuda betina Belgium Warmblood 2010 yang dimiliki oleh Optimus Agro NV, ke pusingan kedua terbaik fasa individu pertama, memberikannya skor ditukar 1.07 penalti. Stella Wasserman (Los Angeles, Calif.) dengan gelaran Zangersheide 2012 sendiri, Eldorado Wp Z, menamatkan Fasa I di kedudukan ketiga rapat dengan 1.40 penalti.

Pertandingan disambung semula esok dengan Fasa II pertandingan individu pada 4:30 petang dan Kejohanan Pasukan Prix des States pada 5:30 petang ET.

Tonton semua aksi secara langsung dari Kejohanan Kebangsaan Neue Schule/USEF Jr. Jumper 2022 dan semua Pameran Kuda Kebangsaan Pennsylvania di Rangkaian USEF.

Jadual | Keputusan

Sentiasa berhubung
Ikuti USA Jumping Facebook dan Instagram dan US Ekuestrian pada Facebook, Instagram, Twitterdan Tik tok. Gunakan #USAJumping.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *