HOYS 2022 128cm dan 138cm tajuk kuda diputuskan

 • Connie Mensley menghampiri kejohanan Horse of the Year Show (HOYS) Equine Rescue Services 138cm memikirkan dia akan menyasarkan untuk mendapatkan clearance yang stabil, dan penempatan adalah bagus.

  Dia dan Dycott Masterman Alison McDonald yang berusia 21 tahun menang hanya seperlima saat, daripada Bella Wild dan Fancy A Baileys.  “Dia luar biasa.” kata Connie yang berusia 13 tahun. “Saya tidak boleh meminta lagi.

  “Pada permulaan kelas, saya telah merancang bahawa, jika saya masuk ke dalam lompat, saya akan pergi untuk jelas, dan mungkin mendapat tempat. Tetapi dia berasa luar biasa, dan saya fikir ‘Mengapa tidak mencuba?’ Dia jelas menyukai arena itu, dan dia menjadi lebih pantas apabila pusingan itu berlangsung.”

  Perkongsian itu telah bersama kira-kira dua tahun tetapi bahagian Wales C mempunyai sedikit masa kerana kecederaan, sejak itu dia “kembali lebih kuat daripada sebelumnya”.

  Pusingan itu tidak kelihatan sepantas kilat tetapi kawalan dan imbangan pada selekoh merangkul gelaran.

  “Dia sangat dopey, dan kuda poni yang tenang; dia berasa seperti kuda goyang, jadi saya tidak sangka ini,” kata Connie. “Saya pasti tidak menyangka kami akan menang. Dia luar biasa.”

  Raphaela Dawson menumbuk udara ketika dia dan Jim (Cobid) berlari di bawah lampu sorot pada pusingan penghormatan HOYS mereka selepas kejuaraan 128cm.

  Pelumba berusia 11 tahun dan Karan Dawson berusia 14 tahun telah memperoleh satu daripada hanya dua gol dalam pusingan pembukaan, di mana terdapat tujuh penyingkiran. Ia kelihatan seolah-olah tidak akan ada pusingan kedua tetapi terakhir di Emily Gulliver, di Peppino Il Grande Ben Gulliver, memastikannya.

  “Saya fikir ‘oh tidak’ sedikit apabila Emily jelas – tetapi saya juga mahu melakukan lompatan!” Raphaela berkata. “Saya amat berbangga; dia kuda poni terbaik yang pernah ada.”

  Mula-mula, Raphaela berpegang pada rancangannya untuk “mencuba untuk mengekalkan pagar dan pergi secepat yang saya boleh”, dan ia membuahkan hasil apabila pasangan terbang itu pergi lebih cepat daripada Emily, yang juga mengalami satu kejatuhan.

  Raphaela gembira dengan reaksi orang ramai, dan fakta yang diberikan John Whitaker kepadanya dengan hadiahnya.

  “Saya menyukainya,” katanya.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *