HOYS 143sm gelaran pemburu kerja M&M untuk Woodbank Smokey Sam

 • Pada penampilan terakhirnya Horse of the Year Show (HOYS) sebagai pemburu yang bekerja, Connemara Woodbank Smokey Sam (Sammy) Cheryl Mackintosh berbesar hati untuk memenangi Thor Atkinson Steel Fabrications Ltd HOYS 143cm M&M yang bekerja selempang pemburu dengan pengeluar Scotland Kirsty Aird.

  Kirsty dan Sammy adalah pemenang di sini pada 2018, pada tahun yang sama Kirsty merangkul kejuaraan pemburu kerja M&M keseluruhan dengan Fell stalion Greenholme Emblem.  “Saya sangat tidak sabar untuk menunggang Sammy dalam kejohanan arena utama nanti kerana pada 2018 saya menunggang Emblem,” kata Kirsty, yang melayakkan Sammy untuk HOYS di halaman rumah di Scotland di Royal Highland Show pada bulan Jun. “Lucunya, 2018 adalah penampilan HOYS pertamanya sebagai pekerja, dan tahun ini akan menjadi yang terakhir. Dia akan keluar secara pinjaman sekarang untuk menunjukkan sebagai veteran dan melakukan beberapa kelas di tangan. Ia hebat untuk menamatkan di bahagian atas, dan saya mempunyai beberapa orang baru yang menarik untuk datang.”

  Kirsty dan Sammy akan cuba melakukan musim jarang berganda di kemudian hari dalam kejuaraan; pada awal tahun mereka menjulang kejuaraan pemburu kerja M&M tertinggi di Royal International.

  “Dia Encik Konsisten,” kata Kirsty. “Dia tahu tugasnya dan dia suka orang ramai. Dia seorang yang pandai bermain. Covid telah menyukarkan segala-galanya untuk penunggang Scotland kerana sekatan, jadi sangat bagus baginya untuk membuat pusingan terakhir di HOYS.

  “Cheryl telah memilikinya selama bertahun-tahun dan dia sentiasa dibenarkan menjadi kuda poni sebenar; dia pulang ke rumah untuk cuti musim sejuk dan mempunyai masa rehat yang sesuai.”

  Terdapat enam laluan di seluruh papan dalam kejohanan pemburu kerja M&M HOYS 143cm:

  “Terdapat beberapa bahagian yang mudah dalam kursus tetapi ia adalah segi empat sama dan tinggi di bahagian lain, jadi mereka benar-benar cuba mengejar dari sudut pandangan itu. Saya terpaksa benar-benar menunggang selekoh,” jelas Kirsty.

  Pemenang HOYS New Forest semalam, Lovelyhill Folklore, yang ditunggangi oleh Vikki Smith, mendapat tempat kedua untuk pemilik Penny Sutton.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa hadlangganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *