Hari percubaan memburu jejak pertama meraikan amalan terbaik dan muzik anjing

 • PERCUBAAN Anjing Pemburu Jejak British (BHSA) pertama bukan sahaja “pameran amalan terbaik” tetapi juga menunjukkan kualiti tadbir urus pemburuan.

  Tiga pemburuan mengambil bahagian dalam pertandingan itu, yang diadakan di Gloucestershire pada 30 Oktober, untuk menunjukkan kemahiran anjing mereka dalam mengikuti jejak yang telah ditetapkan. Kira-kira 300 orang berkumpul ketika pek-pek itu, yang masing-masing diberi kawasan tanah sejam untuk meletakkan jejak, beraksi.  Matt Ramsden, tuan bersama dan pemburu Duke of Beaufort’s, dan Philip Hague, pemburu profesional VWH, telah dipasang untuk menilai Hutan Cheshire, diburu oleh Tom Wright, Essex Timur di bawah pemburu Gary Thorpe dan Crawley dan Horsham, diburu oleh tuan bersama dan pemburu Richard Gurney. Pek dinilai berdasarkan ketepatan, suara, pemanduan, perpaduan dan pemutus.

  Hadiah pertama dimenangi oleh Hutan Cheshire.

  “Ketiga-tiga bungkusan itu diletakkan dalam keadaan yang agak sukar hari ini kerana mereka semua memburu ‘Cotswold brash’, dan brash yang boleh diusahakan pada masa itu, yang mana anjing mereka tidak akan biasa melakukannya,” kata Encik Ramsden. “Tambahkan angin yang banyak, dan di bawah keadaan itu, Hutan Cheshire mengekalkan diri mereka bersama-sama, membuat muzik hound yang indah dan menampilkan diri mereka dengan indah, dan akibatnya itu melekat pada jejak mereka dengan sangat baik.”

  Setiap pek menggunakan campuran bau yang berbeza dan cara yang berbeza untuk meletakkan jejak; pelari, basikal quad dan gabungan kedua-duanya.

  Encik Thorpe berkata: “Kami memperkenalkan anjing muda kepada denai sepanjang musim panas. Saya tidak boleh lebih gembira dengan cara mereka memburu negara yang segar hari ini.”

  Pengarah urusan BHSA Oliver Hughes memberitahu H&H: “Nampaknya bagi saya sangat penting komuniti pemburu menghasilkan idea proaktif untuk menunjukkan bahawa memburu jejak ialah aktiviti yang dikawal dengan baik, diurus dengan baik, menyeronokkan, dan sihat.”

  Dia menambah: “Ini adalah pameran amalan terbaik dalam memburu moden. Datang dari latar belakang polo profesional [he was formerly deputy chief executive of the Hurlingham Polo Association]Saya melihatnya sebagai perkembangan logik untuk memperkenalkan elemen persaingan untuk pemburuan untuk menunjukkan kemahiran dan teknik serta jenis anjing dan bau yang berbeza.

  “Hari ini merupakan satu kejayaan yang hebat dan hari yang menyeronokkan. Saya berharap ini boleh digunakan sebagai templat untuk acara akan datang untuk dibina dan kita akan melihat ini akan menjadi salah satu daripada beberapa acara tahunan di seluruh negara. Hunts bersaing antara satu sama lain di pertunjukan hound setiap musim panas, dan kini kami boleh mewujudkan tradisi persaingan baharu yang menunjukkan kebolehan hebat yang mana anjing kami telah dibiakkan dengan teliti selama beratus-ratus tahun.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *