Hari Memancing Percuma California: Spesies Terbaik untuk Ditangkap

Adakah anda ingin memanfaatkan gaya California hari memancing percuma, tetapi tidak tahu spesies mana yang menjadi sasaran yang baik untuk pemancing pemula? Jangan risau, terdapat banyak spesies ikan air tawar dan air masin California yang sesuai untuk diburu oleh pemancing baru. Selain itu, belajar menangkap ikan tidak sukar, anda hanya perlu keluar dan mencubanya!

Apakah langkah seterusnya yang sepatutnya? Mula-mula, tandai kalendar anda “hari memancing percuma California 2017” pada tarikh 1 Julai dan 2 September (dua hari memancing percuma yang berasingan, bukannya hujung minggu memancing percuma). Kedua, tentukan spesies mana dari senarai di bawah yang anda mahu tangkap. Ketiga, pastikan anda mempunyai gear dan umpan yang betul. Akhir sekali, tentukan tempat memancing (anda mungkin mahu memilih tempat California daripada senarai tempat terbaik 2017).

Apabila anda mencari dalam talian untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang “hari memancing percuma California” atau “hari memancing percuma California 2017,” anda akan melihat bahawa acara ini termasuk spesies air tawar dan air masin.

Ikan Air Tawar
Terdapat spesies ikan air tawar tertentu yang menjadi sasaran popular untuk pemancing baharu kerana ia boleh ditemui di kebanyakan tasik dan kolam California. Spesies ini boleh diakses, tetapi juga agak mudah ditangkap menggunakan cacing atau umpan semula jadi yang lain.

• Bluegill
1-Bluegill.jpg
• Largemouth Bass
2-Largemouth-bass.jpg
• Trout Pelangi
Rainbow-trout.jpg

Ikan Air Masin
Spesies ikan air masin California yang manakah mudah ditangkap dari pantai atau dari jeti memancing menggunakan umpan hidup? Cuba ketiga-tiga ini, tetapi ingat untuk menyemak carta air pasang tempatan sebelum anda pergi. Rancang untuk memancing pada arus masuk untuk peluang terbaik anda untuk berjaya. Hari memancing yang baik sering ditentukan oleh pasang surut apabila memancing spesies air masin.

• Corbina
4-Corbina.jpg
• Surf Perch
5-Perch.jpg
• Croaker
6-Croaker.jpg

Sekarang setelah anda mengetahui tentang enam spesies ikan California yang bagus untuk pemula, buat rancangan untuk menghabiskan 1 Julai dan 2 September di atas air. Ingatlah bahawa semua peraturan memancing lain kekal berkuat kuasa pada hari memancing percuma.


Anda mungkin juga berminat

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *