Harbour Pilot akan bersara selepas Maryland 5 Star, berumur 19 tahun

 • Juruterbang Harbour yang bertaraf lima bintang akan bersara selepas Maryland 5 Star hujung minggu ini, berusia 19 tahun, penunggangnya Hannah Sue Hollberg (née Burnett) mengumumkan semalam (14 Okt0ber).

  “Ini akan menjadi acara terakhirnya jadi saya akan cuba untuk tidak menangis sepanjang hari,” kata Hannah Sue. “Dia sangat istimewa untuk saya dan saya hanya sayangkan dia. Dia kawan baik saya jadi sukar untuk tidak memilikinya.”  Dimiliki oleh Jacqueline Mars, ini adalah anak kepada permulaan lima bintang ke-12 Cruising dengan pelumba AS Hannah Sue dan mereka telah bertanding di setiap acara hemisfera utara di peringkat itu. Keputusan terbaik mereka termasuk tempat kelapan di Percubaan Kuda Luhmühlen pada 2017 dan empat penamat 15 terbaik di Acara Tiga Hari Kentucky, serta mereka adalah pemenang pingat emas perak dan berpasukan individu pada Sukan Pan Amerika 2011.

  “Saya tidak pernah benar-benar terfikir tentang ia berakhir sehingga sekarang, tetapi saya sangat gembira untuk membuat keputusan ini lebih awal daripada sesuatu yang mengerikan berlaku,” kata Hannah Sue selepas berpakaian semalam, yang meletakkannya di tempat kelapan sama. “Adalah istimewa untuk dapat menjaganya sepanjang kariernya dan melakukan perkara yang betul untuknya. Saya pasti akan merinduinya.”

  Penunggang itu berkata dia tidak membuat sebarang perubahan pada menunggang atau pengurusan kuda kerana usianya dan dia masih berasa hebat.

  Dia berkata: “Saya sentiasa mendahulukan dia jadi jika pijakan itu tidak bagus atau apa sahaja, saya tidak akan lari dia. Saya menyayanginya jadi saya sentiasa menjaganya dan jika ada sesuatu yang tidak sesuai, saya tidak akan menolaknya.”

  Hannah Sue berkata Harbour Pilot ialah “rakan karib dan rakan sebidang” seorang lagi tunggangannya, Capitol HIM, yang kini mengetuai CCI3*-L di Maryland, dan juru kempen lama itu akan tinggal di halaman rumahnya buat masa ini.

  “Dia boleh bersara di ladang Puan Mars yang indah di Virginia [at some point]tetapi saya belum bersedia untuk itu. Dia akan bergaul dengan saya sedikit masa lagi,” katanya.

  “Memandangkan dia semakin dewasa, dia menjadi lebih gembira kerana sering keluar, jadi saya fikir dia akan berubah dengan baik, tetapi dia memang suka bekerja. Dia kebanyakannya berdarah murni, jadi dia memang suka ada kerja. Jadi kita akan bermain-main dengan itu sedikit.

  “Saya mempunyai seorang pelajar yang bekerja sebagai pengantin lelaki bernama Katherine Maroko, yang baru berusia 18 tahun dan sedang dandanan untuk saya di sini. Dia menunggangnya kadang-kadang dan dia bergaul dengannya dengan baik, jadi mungkin dia akan berlatih dengannya.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *