Gosden Berharap Membunyikan Nota ‘Opera’ Dengan Nashwa

Cabutan lebar sering disebut sebagai negatif di sekitar ParisLongchamp tetapi itu tidak menghalang dua pemenang terakhir Prix de l’Opera Longines (G1), yang kedua-duanya mengatasi gerai 14.

Namun semangat tentang kegemaran tahun ini Nashwa mungkin telah reda berikutan berita tentang cabutannya dalam kotak 13 dan peluangnya menjadi lebih rumit kerana kekurangan ramalan dalam perlumbaan 2 Oktober, di mana dia membida untuk hadiah kumpulan 1 ketiga berturut-turut.

Nashwa masih belum menemui tanah yang lembut atau berat, walaupun empangannya Puteri Loulou adalah pemenang tersenarai di tanah berat.

Jurulatih John Gosden berkata: “Dia tidak diundi yang terbaik dalam 13 daripada 16, tetapi dia berada dalam prestasi yang baik di rumah sejak kebelakangan ini dan ia sentiasa menjadi rancangan untuk datang ke sini selepas Goodwood.

“Tanahnya tidak diketahui kerana dia berlumba di padang yang paling bagus sehingga kini, termasuk di French Oaks (Prix de Diane) apabila mereka berkata ia bagus hingga lembut, tetapi ia lebih dekat dengan tanah yang baik.”

Mendaftar untuk

Walaupun Nashwa mempertikaikan pendahuluan apabila memenangi Prix de Diane (G1) dua bermula lalu, menggunakan kedudukan trek sebegitu dalam acara 1 1/4 batu Ahad mungkin membuktikan masalah bagi Hollie Doyle. Tunggangannya juga ditahan ketika mendarat di Qatar Nassau Stakes (G1) kali terakhir, dan ini kelihatan seperti perlumbaan yang lebih baik.

Penambahan daripada Trevaunanance menambah tipu daya kepada Opera dalam dua perkara. Pertama, jenis yang tidak terdedah ini mempunyai profil yang sangat progresif, dan kedua, kejayaannya yang mengagumkan dalam Prix de la Nonette (G2) menunjukkan kesesuaiannya untuk menetapkan pecahan. Dia adalah satu-satunya pelakon dalam bidang yang mempunyai borang terkini.

“Ia adalah satu peluang yang baik untuk dia berlari dalam kumpulan 1, jadi kami akan melancarkan permainan,” kata jurulatih Jessica Harrington. “Dia sentiasa kelihatan baik dan semakin kuat dalam beberapa larian terakhirnya.”

Trevaunance diundi di gerai 11 dan menganggap pendahuluan dalam pertempuran awal akan menjadi sukar, tetapi dia mempunyai alat untuk membuat kejutan jika Shane Foley dapat meletakkannya dengan sewajarnya. Tempat ujian tidak diketahui, tetapi keturunan Muhaarar cenderung menghargai kemudahan di dalam tanah.

Satu-satunya pelari yang diminati sebenar yang ditarik rendah ialah Di Atas Lengkung di gerai 5, dan dia mempunyai banyak yang memihak kepadanya.

Anak perempuan yang berkuasa ini Firaun Amerika menarik perhatian dari perspektif estetik apabila kerdil yang lebih tua The Little Coco ketika dia meningkat naik dalam Moyglare Jewels Blandford Stakes (G2) sekembalinya dari 105 hari cuti lepas.

La Petite Coco akhirnya melemparkan tuala, dan ia adalah untuk kredit Above the Curve dia mendapat tambahan apabila pencabar baharu muncul dalam kuda betina yang sesuai dengan kaum. menyindir yang menentang semula dua paun. istilah yang lebih teruk.

Negativiti yang mengelilingi Above the Curve dalam pasaran di Curragh menunjukkan bahawa lebih baik boleh dijangkakan di Longchamp dan fakta Ryan Moore menunggangnya daripada yang memenangi klasik. Selasa juga dimiliki oleh Coolmore, adalah undian keyakinan utama.

Pencabar British atau Ireland telah memenangi lima daripada tujuh larian terakhir Opera dan Above The Curve, Selasa, Astra saya dan Trevauance menambahkan lagi kedalaman kepada rombongan yang mengembara.

Moore memenangi Cazoo Oaks (G1) pada hari Selasa tetapi sebaliknya menunggang Joseph O’Brien yang dilatih Above the Curve.

“Dia berada dalam keadaan baik sejak dia menang di Curragh,” kata jurulatih Above the Curve, Joseph O’Brien. “Itu membuatkan dia cantik untuk perlumbaan ini, dan saya gembira dengan serinya. Saya agak bimbang tentang keadaan buruk untuknya.”

Aidan O’Brien, jurulatih Selasa, menjangkakan usaha yang lebih baik daripada yang keempat pada 11 September Qatar Prix Vermeille (G1) daripada pesaingnya.

“Dia nampaknya berada dalam bentuk yang sangat baik,” katanya. “Hari terakhir (dalam Prix Vermeille) agak kucar-kacir kerana dia mendapat keputusan seri yang teruk dan terperangkap luas. Dia nampaknya tampil dengan baik di tempat sendiri sejak itu.”

Prix ​​de l’Opera Longines ialah Perlumbaan Cabaran Piala Penternak “Win and You’re In” untuk Mark Filly & Mare Turf Maker (G1T) di Keeneland 5 Nov.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *