GBBC: Semudah yang Didapat

Memberi makan burung…memerhati burung…mengira burung. Ya, ia mesti bulan Februari dan tiga tindakan mudah ini boleh membuat dunia yang berbeza.

Bagaimana pula? Nah, ia adalah bulan untuk Kiraan Burung Belakang Rumah yang Hebat (GBBC), yang berlangsung selama empat hari setiap Februari. Dengan hanya menawarkan burung anda pelbagai makanan dan merekodkan aktiviti yang anda perhatikan di sekitar penyuap anda, anda akan memberikan maklumat berharga yang membantu saintis menentukan tempat populasi burung berkembang maju-dan tempat mereka memerlukan bantuan.

Mudah! Tetapi penting.

Tidak pasti makanan mana yang hendak ditawarkan kepada burung anda semasa GBBC? Sekali lagi…permudahkan. Sediakan suet untuk burung belatuk dan burung hutan lain, WBU Finch Blend untuk burung kutilang, dan campuran benih WBU untuk membawa masuk pelbagai jenis burung belakang rumah anda yang lain. Masukkan beberapa tambahan seperti Bark Butter® dan kacang tanah dan burung anda akan berlari (terbang!) untuk dikira.

Terlalu ringkas? Adakah anda benar-benar ingin mengasah menu GBBC anda? Kemudian pastikan anda menyemak episod WBU Nature Centered Podcast, “Mengapa Pilihan Makanan Burung Penting?” selepas 10 Februari. Hos kami yang menghiburkan, John dan Brian, akan membimbing anda melalui selok-belok makanan burung yang terbaik untuk menarik pelbagai jenis burung ke halaman rumah anda sendiri.

Untuk mengetahui betapa mudahnya menyertai GBBC, klik di sini, dan pastikan anda melawati kedai Wild Birds Unlimited tempatan anda untuk mendapatkan produk hebat untuk membantu anda mengira burung.

Oh…dan bercakap tentang mudah. Berikut ialah senarai ringkas enam tindakan tambahananda boleh mengambil untuk membantu burung dan menjadi Wira Burung Lagu!

Dan menjadi Wira Burung Lagu adalah yang terbaik!

The post GBBC: As Simple as it Gets appeared first on Wild Birds Unlimited.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *