Gadis Kalendar Westfield ialah juara kuda berat 2022 HOYS British

 • Pakar kuda berat Emma Green mencatatkan kejuaraan kuda berat HOYS British pertama yang ditunggangi pada Pameran Kuda Tahun Ini (HOYS) 2022 dalam pelana Shire mare Westfield Calendar Girl (Callie) Lindy Winship yang luar biasa.

  “Saya sangat gembira kerana orang lain menghargainya seperti saya,” kata Emma. “Dia bekerja keras untuk saya, kadang-kadang terlalu keras.”  Emma membeli Callie, yang berdiri pada hanya 17.2hh, sebagai kanak-kanak tiga tahun yang tidak putus-putus.

  “Kami membelinya secara ghaib,” jelas Emma. “Saya memiliki abangnya jadi saya mahukan sesuatu daripada barisan yang sama. Saya melanggarnya dan sejak awal etika kerjanya tiada duanya. Dia gembira dan walaupun saya tidak meminta apa-apa daripadanya, dia memberikan saya segalanya. Jika saya berjalan melepasi kandangnya dengan pelana untuk pergi dan menunggang kuda lain, dia tidak gembira dan dia mula menendang pintu.”

  Bickerscout William berusia lapan tahun, yang keluar dari Westfield Cover Girl, dibiakkan oleh Keluarga Clayton.

  Dia mencipta sejarah tahun ini dengan menjadi satu-satunya wakil baka yang layak untuk kedua-dua kejuaraan kuda berat yang ditunggang HOYS dan Shire dalam tangan akhir tahun pada musim yang sama.

  “Dia mungkin bukan yang terbesar, tetapi seperti yang mereka katakan, walaupun dia kecil tetapi dia garang,” kata Emma.

  Lindy melihat kemenangan Callie pada kejohanan BSHA tahun lepas.

  “Lindy berlari ke arah saya dan berkata dia mahu membelinya,” kata Emma, ​​yang akan mengetuai Callie pada perlawanan akhir di tangan petang ini. “Dia membelinya terus selepas kelasnya dan kini dia mempunyai dua Shire dengan saya.

  “Callie tidak berhutang dengan saya sama sekali. Dia mahu keluar dan melakukan kerja itu, dan sepanjang jalan di gelanggang saya bercakap dengannya. Hari ini dia menunggang dengan mudah; pergerakannya sentiasa ada sepanjang masa. Callie dan saya adalah pasukan impian.

  “Sekarang, dia akan makan masa pemulihan, pergi tidur sebentar dan kemudian kita akan keluar semula untuk di tangan!”

  Simpanan dalam perlawanan akhir kuda tunggangan British HOYS ialah Hollie Butterworth yang menunggang Pengarah Acle Shirenya sendiri.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *