Gabungan Pancing dan Kekili Terbaik untuk Pemula

Cara terbaik untuk menggalakkan seseorang mula memancing adalah dengan memastikan mereka mempunyai peralatan memancing asas. Bahagian utama mana-mana senarai peralatan memancing pemula ialah joran dan kekili. Sehingga pengalaman diperoleh, gabungan joran dan kekili adalah sebahagian daripada kit permulaan memancing yang baik kerana joran dan kekili sudah dipasangkan mengikut saiz talian dan penggunaan umum.

Kombo pancing dan kekili terbaik untuk pemula mungkin berbeza mengikut umur dan kemahiran pemancing, tetapi berikut adalah beberapa faktor yang perlu diingat.

1. Jangan Kedekut

Sama seperti senapang BB pertama itu, kit permulaan memancing pertama itu penting kerana ia beralih daripada “mainan” kanak-kanak kepada lebih daripada “alat” atau “alat” yang memerlukan arahan dan latihan untuk mengasah kemahiran luar baharu. Ia sangat mudah untuk dipengaruhi oleh harga dan hanya mengambil peralatan memancing termurah untuk pemula. Walau bagaimanapun, dengan sedikit peningkatan, pengguna mungkin mendapat lebih banyak keseronokan daripada peralatan yang mungkin berfungsi dengan lebih baik, lebih lama.

Sebagai contoh, pada kali seterusnya anda menguji pilihan gabungan joran dan kekili di kedai, perhatikan bilangan galas. Nombor ini mungkin berkisar antara 1 hingga 10 atau lebih. Anda mungkin mendapati bahawa secara umum, apabila bilangan galas bertambah, gelendong menjadi lebih senyap, licin dan terasa lebih kukuh.

2. Sesuatu untuk berkembang menjadi

Jika SpongeBob atau Spiderman boleh membantu mereka teruja untuk memancing, maka itu boleh menjadi kombo pancing dan kekili yang terbaik untuk pemula. Walau bagaimanapun, apabila kecemerlangan pembungkusan yang cerah hilang dan mereka mengalami beberapa kejayaan memancing, anda mungkin akan mendapati mereka meminta untuk mencuba kombo joran dan kekili anda. Pancing pemula harus membantu pemancing mendapatkan keyakinan, tetapi kemudiannya tidak menjadi batasan untuk menguji aspek memancing yang lain. Tetapi jangan keterlaluan kebolehan dan kesabaran pemula. Sebagai contoh, pemain umpan kelihatan hebat dengan semua tombol dan tetapan mereka tetapi seorang pemula sejati mungkin harus bermula dengan kombo cast putaran butang tekan.

3. Pertimbangkan Kegunaan Utama

Apakah spesies, teknik dan keadaan yang terlibat dengan kebanyakan perjalanan memancing pemula anda? Contohnya, kombo pancing dan gelendong terbaik untuk pemula yang terutamanya dibuang ke dalam sungai trout kecil atau kolam ladang yang sarat dengan ikan matahari, mungkin termasuk joran aksi ringan 5 kaki. Walau bagaimanapun, jika bass atau pike yang lebih besar adalah kemungkinan, joran tindakan sederhana 6 atau 7 kaki dan kombo kekili berputar akan lebih sesuai.

Bahagian atas mana-mana senarai peralatan memancing pemula ialah kombo joran dan kekili. Dengan mengingati tiga petua di atas, anda mungkin dapat mencari kombo pancing dan kekili yang terbaik untuk pemula anda dan menyaksikannya tidak lama lagi bertukar menjadi pemancing yang berpengalaman. Dan jika pemula anda mendapat sedikit permulaan lewat (lebih 16 tahun di kebanyakan negeri), senarai peralatan memancing pemula itu perlu menyertakan lesen memancing.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *