Five Boys, pemenang pingat pelumba muda berganda Kitty King, telah meninggal dunia pada usia 30 tahun

 • Five Boys, yang memulakan karier pelumba acara Olimpik Britain, Kitty King, telah diturunkan pada usia 30 tahun.

  “Saya sentiasa berterima kasih kepada lelaki kecil ini kerana hadir dalam hidup saya kira-kira 21 tahun yang lalu,” kata Kitty. “Saya berhutang kerjaya saya kepadanya dan dia benar-benar memulakan segala-galanya.”  Ex-hurder Five Boys menghabiskan masa lewatnya bersama Hollie Cowley.

  “Dia memberinya persaraan dan penjagaan yang paling indah pada tahun-tahun kemudiannya dan semata-mata atas penjagaan dan pengabdiannya bahawa dia mempunyai kehidupan yang panjang dan bahagia,” kata Kitty.

  Anak lelaki Raja Luthier yang berusia 15.3 jam itu sedang menjalani latihan bersama Ron Hodges dan pada asalnya dilatih semula oleh Marnie Campbell, yang kini merupakan kawan baik Kitty, dan fisio halaman rumahnya. Bekas pelari Five Boys, dikenali sebagai “Molly”, dimiliki oleh David dan Jane Tolley semasa kerjaya acaranya.

  Dia pergi dari BE100 untuk memenangi Necarne CCI* (kini CCI2*-L) dalam acara musim pertamanya dengan Kitty pada tahun 2001. Pada tahun berikutnya pasangan itu memenangi CCI2 bawah-21* (kini CCI3*-L) di Punchestown, diletakkan dalam 10 teratas dalam pendahuluan pertama mereka dan membawa pulang perak pasukan daripada pelumba muda Eropah di Wiendorf, Austria, menduduki tempat ke-11 secara individu.

  Pada tahun 2003 pasangan itu menjadi juara bawah 25 tahun kebangsaan Britain apabila mereka menduduki tempat kedua dalam kelas terhad umur di Bramham kepada Will Coleman dari Amerika Syarikat dan Fox In Flight. Kemudian pada musim ini, mereka membantu Brits meraih emas pasukan pelumba muda di Bialy Bor, Poland, menduduki tempat keempat secara individu.

  “Menjelang 2005, dia membantu saya mencapai impian zaman kanak-kanak saya untuk melengkapkan Ujian Badminton Horse – dia bukan sahaja menyelesaikannya, tetapi memecahkannya dengan menduduki tempat ketujuh dan memenangi pelbagai hadiah, termasuk terbaik bawah 25 tahun, terbaik kali pertama dan tempatan terbaik. penunggang. Ia adalah lebih daripada yang saya berani impikan dan lebih-lebih lagi kami telah dipilih untuk menjadi sebahagian daripada skuad senior Eropah di Blenheim pada musim luruh itu,” kata Kitty.

  Malangnya, pasangan itu tidak melengkapkan pemain senior Eropah dan Five Boys tidak mencapai tahap pening seperti Badminton pertama itu sekali lagi, tetapi dia akan dikenang sebagai juru kempen yang cemerlang dalam kelas had umur, yang juga mencapai keputusan luar biasa pada lima bintang. , dan memberikan Kitty – kini pelumba berbilang kejuaraan dan pemenang pingat emas dan perak pasukan Eropah – permulaan yang hebat dalam sukan ini.

  Selepas dia bersara dari peringkat teratas, Five Boys bertanding di peringkat akar umbi dan kelab menunggang kuda dengan Hollie Cowley, melonjakkan banyak peluang berganda dan memenangi acara arena Blenheim pada 2015. Dia bersara daripada kerja berat pada 2017.

  “Sejak itu telah sangat dihargai dan dimanjakan oleh Hollie – dia tidak mungkin mengharapkan persaraan yang lebih baik dengan Hollie dan kedua-dua Molly dan saya berhutang banyak kepadanya,” kata Kitty. “Saya dan Hollie berdua akan ditinggalkan dengan lubang besar di hati kami, tetapi sudah tiba masanya untuk melepaskannya. Berlari dan melompat untuk berseronok ke sana, kawan lama saya yang dikasihi.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *