Fiona Howard dan Jagger Memenangi Kedudukan Teratas Individu di Perrigo CPEDI3* di Tryon Fall Dressage 3

Mill Spring, NC – Pertandingan Para Dressage di Tryon Fall Dressage 3 menyaksikan kontinjen kecil tetapi hebat daripada lima kombinasi yang akan datang yang mengambil kesempatan daripada peluang untuk menimba pengalaman di peringkat CPEDI3*.

Pasangan atlet dan kuda telah melengkapkan Pasukan FEI Para Dressage dan Ujian Individu, kemudian melengkapkan hujung minggu dengan Ujian Gaya Bebas FEI Para Dressage. Pada penghujung tiga ujian, Fiona Howard (Boston, Mass.) mempunyai skor gabungan teratas untuk memenangi CPEDI3* secara individu menunggang Jagger, gelaran Westphalian 2012 miliknya sendiri. Perkongsian Howard dan Jagger adalah serba baharu, tetapi keserasian mereka terbukti sejak awal.

Fiona Howard dan Jagger
Fiona Howard dan Jagger. ©Sharon Packer

“Saya telah memasuki pertunjukan tempatan pada pertengahan September dengan menaiki kuda yang berbeza,” kata Howard. “Pada hari-hari sebelum persembahan, jurulatih dan rakan baik saya Kate Shoemaker menyebut dia tahu seekor kuda yang dia percaya akan menjadi perlawanan yang hebat. Saya mempunyai tunggangan pertama saya kepadanya sehari sebelum berlepas untuk pertunjukan itu. Kami mempunyai perjalanan yang begitu hebat, yang membawa kepada pemilik terdahulu Jagger dan Kate mengemukakan idea untuk menukar penyertaan saya untuk pertunjukan pada hari berikutnya. Kami mempunyai persembahan yang hebat, mengukuhkan bahawa ia benar-benar perlawanan yang sempurna, dan kami membawanya pulang pada minggu berikutnya. Dia mempunyai fikiran yang baik dan sentiasa berusaha sedaya upaya. Dia sangat jujur ​​dan telah menyesuaikan diri dengan cepat untuk bekerja dengan kecacatan saya.”

Perrigo CPEDI3* di Tryon memberi Howard dan Jagger peluang untuk mempamerkan beberapa elemen yang telah mereka usahakan di rumah di pentas besar.

“Beberapa minggu kebelakangan ini, kami telah berusaha untuk menjejakkan kakinya yang lebih besar walaupun badan saya terhad,” kata Howard. “Ia benar-benar hebat kerana dapat merasai beberapa kerja itu di arena persembahan pada hujung minggu lalu. Kami juga telah bekerja keras pada pemberhentian kami, dan ia pastinya merupakan kemuncak ujian saya, menjaringkan sehingga 9.”

Howard berkata matlamatnya bersama Jagger dalam masa terdekat termasuk terus bersaing di peringkat CPEDI3* dengan menjurus ke arah Kejohanan Kebangsaan Dressage Para USEF di Festival Juara-Juara Pakaian AS pada musim panas akan datang, dan kemungkinan perkara yang lebih besar selepas itu.

“Cita-cita besar saya adalah untuk menyasarkan tempat di Paris 2024 [Paralympics] pasukan,” katanya. “Ini adalah kali pertama saya menyatakan cita-cita itu, tetapi selepas hujung minggu ini, ia akhirnya mula merasakan ia mungkin tidak dapat dicapai. Saya telah bersaing dalam dressage sejak saya berumur 8 tahun, dan ia sentiasa menjadi impian saya.”

Perrigo CPEDI3* di Tryon termasuk komponen pasukan, dan sementara Pasukan Pakaian Para Adequan®/AS bertanding tanpa bertanding, para atlet masih berpeluang menimba pengalaman dalam pertandingan gaya antarabangsa yang sebenar, membina masa depan.

“Ini adalah kali pertama saya menunggang pasukan AS,” kata Howard. “Ia adalah pengalaman yang sedikit berbeza kerana ia membuatkan saya mahu menghasilkan markah terbaik saya bukan sahaja untuk diri sendiri, tetapi untuk pasukan. Ia adalah satu penghormatan untuk bersaing dalam pasukan dan saya benar-benar berasa disokong oleh rakan sepasukan saya, pasukan sokongan mereka, dan USEF.”

Chef d’Equipe Para Dressage AS Michel Assouline berada di Tryon untuk membimbing pengalaman para atlet melalui acara tersebut.

“Pada kelemahannya, kami hanya mempunyai lima atlet yang mengambil bahagian dalam pertandingan ini, tetapi kelebihannya, ia memberi peluang kepada kombinasi yang lebih muda dan lebih baharu untuk membangun dan mempelajari tekanan menjadi sebahagian daripada pasukan antarabangsa,” kata Assouline. “Fiona Howard melakukan yang terbaik di atas jangkaan pada Jagger yang baru diperolehnya dalam pertandingan antarabangsa pertama mereka selepas hanya beberapa minggu perkongsian. Tunggangan tepat yang konsisten bermakna markahnya meningkat setiap hari melebihi 70% ajaib untuk memenangi kejuaraan keseluruhan.”

Tonton Perrigo CPEDI3* di Tryon Fall Dressage 3 atas permintaan di Rangkaian USEF.

Keputusan

Ikuti Ekuestrian AS
Ikuti perkembangan terkini dengan Pasukan Adequan US Para Dressage dengan mengikuti USA Para Dressage di FacebookUSA Dressage dihidupkan Instagramdan US Ekuestrian pada Facebook, Twitter, Tik tokdan Instagram. Gunakan #USAParaDressage.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *