Faktor Tasik Memancing Bass Terbaik

Ikan bass largemouth ialah “ikan sukan” yang sangat popular. Ia biasanya tumbuh hingga 3-5 paun dan mungkin melebihi 10 paun. Ia akan memukul pelbagai gewang dan melakukan pertempuran yang baik, sering melompat dalam proses. Selain itu, bass ditemui di setiap negeri, di pelbagai perairan. Walau bagaimanapun, tasik memancing bass yang terbaik nampaknya mempunyai ciri yang sama.

1. Habitat. Apabila mencari tasik terbaik untuk memancing ikan bes, mana-mana pemancing bes yang berpengalaman akan memberitahu anda bahawa bes menyukai struktur akuatik. Jika anda boleh menemui tumbuh-tumbuhan, longgokan berus, dok, tunggul atau batu, anda telah menemui tempat untuk memancing ikan siakap.

2. Makanan ternakan. Largemouth bass tidak mempunyai gigi tetapi akan menelan mana-mana mangsa yang sesuai dengan baldi mulut itu. Ini boleh menjadi mana-mana ikan yang lebih kecil, katak, ular, atau bahkan tikus. Walau bagaimanapun, tasik memancing bass yang terbaik cenderung mempunyai bekalan sunfish, shad dan/atau udang karang yang mencukupi.

3. Kawasan bertelur. Tasik memancing bass terbaik mempunyai banyak habitat pemijahan yang baik. Bass lebih suka tapak bersarang daripada kerikil kecil, tanpa terlalu banyak kelodak atau tumbuh-tumbuhan. Jika peraturan penuaian ikan siakap diuruskan dengan teliti pada jenis tasik atau takungan ini, sedikit jika sebarang stok tambahan diperlukan.

Bass cukup bertolak ansur dengan pelbagai keadaan tasik seperti kekeruhan, kedalaman, suhu dan saiz. Bassmaster menyusun senarai tahunan tasik memancing bass terbaik dan senarai ini sentiasa berubah, kerana tasik berubah-ubah secara berkala. Tetapi tasik terbaik untuk memancing ikan bass secara konsisten menyediakan banyak tiga faktor ini dalam beberapa bentuk. Apakah tasik memancing bass terbaik anda? Dan adakah anda telah menggunakan lesen memancing anda yang diperbaharui tahun ini untuk bass?


Anda mungkin juga berminat

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *