Ennis Boy dan Ellie Callwood mengambil kemenangan kuda pemburu HOYS 153cm

 • Selepas memenangi pertandingan kuda sukan Piala Emas BSPS yang diidamkan bulan lepas, Ellie Callwood dan Tracey dan Ennis Boy (Russell) dari Vicki Brooks melonjak satu lagi kejayaan dan berjaya dalam kejohanan Pony Society/Mole Valley Farmers HOYS 153cm bekerja terbaik tahun ini. di Pameran Kuda Terbaik Tahun 2022 (HOYS).

  Ia adalah hasil impian untuk hubungannya, kerana gelding berusia 17 tahun, bekas pemenang Royal Windsor dan juara Dublin, telah menjadi pengantin perempuan di HOYS dan Royal International (RIHS) semasa kerjayanya.  “Saya sangat gembira kerana dia akhirnya menikmati harinya,” kata Ellie, yang pertama kali duduk di Russell berumur 12 dan kini bersaing dengannya sebagai pekerja sambil turut membawanya memburu, mengejar pasukan dan melompat pertunjukan. “Dia telah mengetuk pintu selama bertahun-tahun sekarang. Saya rasa ini akan menjadi HOYS terakhirnya; kami berkata bahawa jika dia berbuat baik hari ini, kami akan tunduk dengan bergaya, dan dia melakukan lebih daripada baik. Dia akan mengejar pasukan minggu depan dan saya akan memburunya sepanjang musim.”

  Russell memandang ringan pagar yang berpakaian kemas, tinggi dan jumlah ruang terhad yang ditawarkan di arena TopSpec.

  “Ia ketat di sana tetapi sebaik sahaja saya melompat nombor sembilan saya tahu saya akan baik-baik saja,” kata Ellie, yang mana ini merupakan kemenangan pertama HOYS. “Dinding adalah usaha terakhir dan lompatan kegemaran Russell ialah pagar gaya memburu. Dia sangat keren dan kami telah menunggu lama untuk kemenangan ini.”

  Ellie, yang bekerja di kawasan perlumbaan di Warwickshire, berkata penyediaan HOYS adalah minimum, tetapi Russell berkembang maju dalam lebih sedikit acara:

  “Saya telah melakukan sangat sedikit,” katanya. “Ibu saya Jo Callwood telah membawa Russell di rumah bersamanya di Cheshire dan dia pernah berjumpa saya beberapa kali untuk pergi menunjukkan lompat, tetapi Russell sentiasa lebih baik jika dia melakukan kurang. Dia juga melakukan beberapa tunggangan yang menyeronokkan, untuk memastikan dia manis dan menikmati kehidupan. Dia suka pekerjaannya dan itulah cara kami mahu mengekalkannya.

  “Tidak kira di mana dia berada, dia akan bangkit. Dia telah melakukan empat persembahan pemburu yang bekerja musim ini dan dia tidak terkeluar daripada tiga teratas.”

  Alice Cowie dan kuda betina Janet Cowie berusia 12 tahun, TGF Lucy mendapat tempat kedua dalam kejohanan HOYS 153cm pemburu kuda terbaik tahun ini.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *