Encik Whitaker yang legenda, terlalu lasak, dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • Whitaker menyimpan yang terbaik untuk yang terakhir

  Legenda John Whitaker itu menyelamatkan yang terbaik untuk yang terakhir apabila menutup Jelajah Juara Global Longines New York dengan kemenangan lima bintang yang menakjubkan di atas Equine America Unick Du Francport. Dengan 10 kombinasi melayakkan diri ke acara lompat, ini akan menjadi perlawanan akhir yang panas dan, berlatarbelakangkan latar langit bandar New York, John yang diundi keempat terbang pulang paling cepat, untuk menewaskan pemain Mesir Nayel Nassar menunggang El Conde.

  Baca lebih lanjut mengenai kemenangan John dan keputusan teratas yang lain  Terlalu lasak

  Doktor haiwan telah memberi amaran tentang akibat serius daripada mengasah kuda mereka secara berlebihan. Dalam sekeping dari H&H arkib yang relevan setiap musim luruh dan musim bunga, kami bercakap dengan Dick Vet Equine, yang menyerlahkan isu itu di Facebook selepas amalan itu menyaksikan peningkatan bilangan kuda menjadi lasak secara tidak perlu pada awal musim luruh. “Orang ramai nampaknya semakin berminat untuk memakai permaidani,” kata doktor haiwan Tess Fordham H&H, sambil menambah bahawa keterlaluan boleh membawa akibat yang serius. “Dalam jangka pendek ia boleh menyebabkan kuda terlalu panas,” katanya. “Kami diseru kepada kuda yang menunjukkan tanda-tanda kolik, tetapi sebenarnya mereka terlalu panas dan mengalami strok haba. Ini adalah masalah kebajikan buatan manusia.”

  Ketahui lebih lanjut

  Seorang legenda tunduk

  Berbilang juara bertahan di Flat Stradivarius telah bersara untuk belajar selepas kerjaya yang cemerlang. Dimiliki dan dibesarkan oleh Bjorn Nielsen dan dilatih oleh John dan Thady Gosden, chestnut, yang memenangi peminat dari seluruh dunia, telah memenangi tiga Piala Emas Ascot Diraja, serta mendaratkan empat Piala Goodwood, tiga Piala Yorkshire dan dua Piala Doncaster . Pemain berusia lapan tahun itu memperoleh hadiah wang berjumlah £3,458,968 sepanjang karier 35 perlumbaannya, mencatatkan 20 kemenangan dalam proses itu, tujuh daripadanya adalah Kumpulan Satu.

  Baca lebih lanjut tentang sebab dia bersara dan ke mana

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Pemilik telah diberi amaran tentang risiko mengasak kuda mereka secara tidak perlu

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *