Ekuestrian AS Mengumumkan Pelantikan Robert Costello sebagai Penasihat Teknikal Acara dan Chef d’Equipe

Lexington, Ky. – Ekuestrian AS (USEF) mengumumkan pelantikan Robert (Bobby) Costello sebagai Penasihat Teknikal Acara/Chef d’Equipe berkuat kuasa hari ini, 1 November 2022.

Costello mula terlibat dalam disiplin Eventing pada 1970-an dan telah menikmati kerjaya yang berjaya sebagai pesaing dan jurulatih selama lebih 30 tahun. Costello dan Chevalier bertanding dalam Sukan Olimpik Sydney 2000, memperoleh tempat kelapan individu. Dalam bidang tadbir urus sukan, Costello telah memegang banyak jawatan, termasuk mempengerusikan Jawatankuasa Atlet Aktif USEF (2001-2008) dan Jawatankuasa Prestasi Tinggi Acara USEF (2009-2012). Beliau mempengerusikan Jawatankuasa Pemilihan Acara USEF untuk Sukan Olimpik, Dunia, dan Pan-Amerika dari 2013 hingga Sukan Olimpik Tokyo 2020. Terbaru, Costello telah berkhidmat sebagai Chef d’Equipe Acara USEF sementara dan Pengurus Pasukan, membantu mengetuai Pasukan Acara Land Rover USEF ke Perak Pasukan di Kejohanan Dunia Acara FEI di Pratoni, Itali.

“Adalah satu penghormatan yang besar untuk dinamakan Penasihat Teknikal/Chef d’Equipe untuk Acara USEF,” kata Costello. “Saya telah terlibat dalam sukan ini bermula dengan pertandingan pertama saya pada usia dua belas tahun dan telah mendapat keistimewaan untuk memakai pelbagai topi dalam sukan itu sejak itu. Menjadi Chef Interim selama tujuh bulan yang lalu telah memberikan saya idea yang jelas tentang apa yang perlu dalam menyokong atlet kita dalam menghasilkan persembahan yang memenangi pingat yang lebih menarik untuk AS Semasa kita melihat ke arah Sukan Olimpik Paris 20 bulan dari sekarang, saya berharap untuk mendapatkan hak untuk bekerja berkolaborasi dengan atlet, pemilik, pengantin lelaki dan Kakitangan USEF terbaik kami. Saya amat menghargai peluang ini.”

“Ia telah menjadi beberapa minggu yang menarik untuk saya apabila saya beralih ke Persekutuan Ekuestrian Amerika Syarikat. Peranan itu adalah yang baharu bagi saya kerana ia merangkumi begitu banyak disiplin yang berjaya dan Pasukan antarabangsa mereka yang telah memenangi pingat berulang kali di pentas dunia,” kata Graeme Thom, Pengarah USEF FEI/HP Sport. “Sehubungan itu, saya gembira Bobby akan melanjutkan tugasnya sebagai Chef d’Equipe Acara USEF dan Pengurus Pasukan bersama Pasukan Pingat Perak WEG 2022 kami di Acara. Saya telah mengenali Bobby selama beberapa tahun dan kagum dengan cara dia menyesuaikan diri dengan peranan sementara dan menyokong Eventers kami di Itali. Saya tidak ragu-ragu bahawa Bobby akan menjadi pengaruh yang membina dan memberangsangkan ketika dia memulakan langkah seterusnya dalam perjalanan ke Paris 2024. Saya sangat berharap untuk bekerja dengannya.”

“Bobby telah menunjukkan keupayaannya untuk mengetuai Pasukan Elit Acara AS dengan melibatkan atlet, jurulatih, pemilik dan kakitangan sokongan, memupuk persekitaran pasukan yang positif, dan memastikan integriti dan kecemerlangan sepanjang program,” kata Ketua Pegawai Eksekutif USEF Bill Moroney. “Kami berbesar hati untuk mempunyai Bobby dalam peranan ini dan mengharapkan kejayaan berterusan program Acara kami.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *