Ekuestrian AS Mengumumkan Pelantikan Graeme Thom sebagai Pengarah FEI/Program Sukan Berprestasi Tinggi

Lexington, Ky. – Ekuestrian AS (USEF) mengumumkan pelantikan Graeme Thom sebagai Pengarah FEI/Program Sukan Berprestasi Tinggi mulai 3 Oktober 2022. Tarikh mula ini akan membolehkan peralihan yang lancar dan kolaboratif kerana Will Connell kekal bersama USEF hingga 25 November .

Thom telah bekerja dalam industri kewangan, menunggang ke peringkat CCI3* dalam Acara dan telah disenarai pendek untuk Pasukan Acara Kanada. Beliau berkhidmat sebagai pengerusi Jawatankuasa Berprestasi Tinggi Kanada dan telah berkhidmat sebagai Chef d’Equipe untuk Kanada atau New Zealand selama 15 tahun yang lalu di kejohanan utama seperti Sukan Pan Amerika 2007, Sukan Olimpik 2008, 2010 Alltech FEI World. Sukan Ekuestrian, Sukan Pan Amerika 2011 dan Sukan Olimpik 2021.

Tanggungjawab Thom akan tertumpu terutamanya pada operasi sukan. Dengan menyelia aktiviti Pengarah Urusan dan Pengarah bagi setiap disiplin antarabangsa yang diiktiraf oleh FEI, Thom akan bertanggungjawab untuk membangunkan dan melaksanakan rancangan dan program Berprestasi Tinggi Strategik dan pentadbiran keseluruhan semua aspek pengaturcaraan sukan dan laluan untuk disiplin FEI tersebut. . Thom akan berkhidmat sebagai penghubung kakitangan kepada Majlis Disiplin Antarabangsa USEF dan Jawatankuasa Penasihat Atlet. Selain itu, beliau akan mengisi peranan Chef de Mission di Sukan Ekuestrian Dunia, Sukan Pan Amerika dan Sukan Olimpik dan merupakan kenalan sukan utama kepada Jawatankuasa Olimpik & Paralimpik Amerika Syarikat (USOPC) dan Persekutuan Ekuestrian Antarabangsa (FEI).

Foto Courtsey dari Graeme Thom

“Saya sangat menghargai ditawarkan peranan yang menarik ini,” kata Thom. “Saya mempunyai beberapa kasut yang sangat besar untuk diisi dengan pemergian Will. Beliau adalah legenda dalam peranannya sebagai Chef de Mission dan Pengarah Berprestasi Tinggi. Ia adalah testimoni yang sesuai bahawa dia dapat berkongsi kejayaan Amerika Syarikat di Kejohanan Dunia baru-baru ini. Saya akan melakukan yang terbaik untuk naik ke atas secepat mungkin dan berharap sepuluh tahun lebih saya sebagai Chef D’Equipe dalam Eventing akan bertindak sebagai batu loncatan untuk kejayaan berterusan pada masa hadapan merentas semua disiplin FEI. Saya tidak sabar-sabar untuk bertemu kakitangan dan kakitangan Pasukan tidak lama lagi dan saya sangat bersemangat untuk menyertai organisasi USEF.”

“Pengalaman luas Graeme dalam operasi dan pengurusan sukan berprestasi tinggi ditambah dengan kemahiran kepimpinan dan organisasinya menjadikannya aset yang hebat kepada Persekutuan,” kata Moroney. “Saya berharap dapat bekerjasama dengan Graeme untuk memperkukuh dan meningkatkan sukan ekuestrian berprestasi tinggi di AS merentasi semua disiplin antarabangsa sambil kita melihat masa depan.”

Presiden Ekuestrian AS Tom O’Mara menambah, “Kami teruja bahawa Graeme telah menyertai pasukan kami dan mengharapkan kepimpinan dan sumbangannya kepada USEF dan sukan ekuestrian.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *