Eastlands Dunedin menang di bawah kendalian Lauren Beaumont

 • Dalam kelas yang sangat kompetitif, hanya persembahan sempurna kaki yang dianugerahkan dengan tempat dalam barisan terakhir, tetapi Eastlands Dunedin yang berusia lapan tahun yang paling bersinar untuk merangkul kejuaraan Horse of the Year Show (HOYS) Connemara. .

  Ditunggangi dengan cantik oleh Lauren Beaumont, gelding oleh Eastlands Harleybrae daripada Eastlands Dunrose, menariknya keluar dari beg untuk memperoleh kemenangan untuk pemilik Susan Pool.  “Beliau berada di sini tahun lepas tetapi kami tidak mendapat tempat,” kata Lauren yang melayakkan diri di Royal Cheshire County. “Dia berasa benar-benar matang tahun ini – dia diperkuatkan semula dan dia hanya bersinar di sana. Dia berasa luar biasa.”

  Gelding yang mengungguli bahagian HOYS Connemara telah berpangkalan dengan Lauren sejak dia berumur tiga tahun.

  “Dia datang terus dari penternaknya dan saya menyokongnya dan dia telah bersama saya sejak itu,” katanya. “Dia adalah kuda poni yang menakjubkan. Dia sangat mudah dilakukan di rumah dan sangat suka menggodam – kami sangat jarang pergi ke sekolah. Adalah penting bagi kami bahawa dia mempunyai gaya hidup yang berbeza-beza.”

  Kali ini tahun lalu, Lauren tidak lama melahirkan anak perempuannya Grace yang kini berusia 18 bulan.

  “Sukar menyulap kuda dan kehidupan keluarga, tetapi kami berjaya,” kata Lauren. “Dia masih bayi tahun lalu tetapi berusia dua tahun pada Januari dan tidak mahu tinggal di kereta sorongnya lagi, jadi sukar untuk memastikan dia sibuk.”

  Eastlands Dunedin kini akan menuju ke kejohanan Warisan: “Memang menarik untuk dia layak ke Olympia, jadi itu adalah matlamat utama kami yang seterusnya,” tambah Lauren.

  Hakim menganugerahkan hadiah naib juara dalam kelas HOYS Connemara kepada Emlaughmore Lightening dan Casey Ormrod dan kedudukan ketiga kepada Coral Malachy dan Samantha Roberts.

  Anda mungkin juga berminat…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *