Dressage 5 Bintang Maryland: kekecewaan untuk Harry Meade

 • Harry Meade mengalami masa yang mengecewakan dalam dressage Mars Maryland 5 Star hari ini (14 Oktober) kerana rutin memanaskan badannya yang dirancang dengan teliti dengan Tahyul yang sensitif telah terganggu.

  Setiap pelumba dalam pertandingan dibenarkan 10 minit di papan putih semasa memanaskan badan sebelum ujian mereka. Harry telah bercakap dengan pegawai itu lebih awal dan telah diluluskan untuk dia menggunakan 10 minit lebih awal, dan bukannya sebelum ujiannya.  Walau bagaimanapun, terdapat bantahan yang dibuat terhadap Harry melakukan perkara ini, yang tidak dapat diselesaikan tepat pada masanya untuk membolehkannya bekerja di dalam dewan. Ini bermakna Superstition berusia 13 tahun itu terpaksa pergi ke arena utama untuk melakukan ujiannya tanpa mempunyai sebarang masa di papan dan dia sangat tidak tenang.

  Harry memberitahu H&H: “Kuda itu mempunyai perangai yang rapuh. Kami mempunyai rutin memanaskan badan yang telah dicuba dan diuji dengan teliti dan telah diluluskan terlebih dahulu, yang secara aktif terganggu. Ia adalah saat yang sangat menyedihkan dan bukan seperti yang anda jangkakan dalam sukan yang sangat mesra.

  “Selain ia mahal dari segi markah, saya cuma sedih dengan kuda yang panik akibatnya dan dan tidak mempunyai pengalaman positif. Lebih daripada segala-galanya, kami sangat mengambil berat tentang kuda kami dan tidak suka melihat mana-mana daripada mereka terluka secara tidak perlu. Tetapi kita perlu teruskan.”

  Takhayul Harry dan Mandy Gray menjaringkan 37.4 untuk tempat ke-21 selepas permainan Maryland 5 Star, satu kekecewaan besar selepas markah 29.1 dan 29.6 dalam dua larian lima bintang mereka tahun lepas.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *