Diari Jumaat Hovis: ‘Adakah kita perlu kembali ke zaman purba dengan pengorbanan ritual?’

 • Diariku,

  Syukurlah Alam Semulajadi nampaknya sudah bosan dengan “sesetengahnya yang suka panas” sebagai siri yang ditonton secara meriah dan kini telah beralih kepada “Baywatch” (jika yang anda tonton di teluk adalah ikan tahi) dengan runut bunyi “Wet Basah Basah”. Sejujurnya, saya tidak pernah menyangka ada orang yang lebih cerdik daripada ibu saya, tetapi sebenarnya wanita ini menguruskannya – saya tidak pasti sama ada kita perlu kembali ke zaman purba apabila pengorbanan ritual dibuat untuk menenangkannya? Jika ya saya pasti saya boleh berdesir seseorangSaya maksudkan sesuatu #smallgingerponymungkin…  Untuk berlaku adil di sini, di tanah rata, kami tidak mempunyai terlalu banyak bahan basah, tetapi suhu telah turun semula kepada hampir boleh tahan daripada tanda gas Hovishotpot jadi sekurang-kurangnya saya kini hanya berpeluh apabila seseorang berkata tekanan berbanding setiap masa saya sedut. Sejujurnya seseorang sepatutnya membuat Sir Sweat-me-not datang dan berdiri di padang saya dengan memakai kot bulu dan kami akan benar-benar melihat kerosakan menari dengan penguin terhadap sistem sarafnya, saya boleh beritahu anda.

  Satu-satunya berita baik ialah saya berpeluh dengan tenang selepas halia whinger pergi ke kem Pony Club bersama ibu mini. Sesuatu yang saya perlu jujur, saya tidak berkenan; Berkali-kali saya telah menunjukkan ketidaksamaan yang dihadapi oleh kami dengan muka berotot besar dan tidak dibenarkan pergi ke kem Pony Club adalah salah satu daripadanya. Maksud saya mereka melakukan melompat – saya boleh melompat; mereka melakukan rentas desa – tiada siapa yang merentas desa seperti saya; mereka melakukan permainan – saya boleh membengkokkannya seperti apa-apa-muka-tua-rempah; dan mereka mengalami tekanan – yang ok, mereka boleh melekat di tempat yang Herman suka bermain dengan sarung tangan getah. Tetapi perkara yang boleh dilakukan oleh setengah liter separuh akal, saya boleh melakukan lebih baik dan saya berasa sangat terkilan.

  Sehingga, iaitu, dia pulang.

  Saya tidak banyak ketawa sejak ibu fikir dia boleh menghalang saya membawanya keluar dari pusingan showjumping dan ke hadapan barisan van aiskrim. Semasa saya memakai snaffle….

  Dia mendapat hiasan.

  Saya tidak bermaksud seperti pada Krismas apabila manusia jahat menutupi kita dengan tinsel dan sebagainya, maksud saya penuh pada dicat seperti papan iklan B&Q. Dengan cat putih. Merentasi punggungnya. Dengan mesej “Get Away”.

  Sejujurnya, saya ketawa sendiri serak. Saya juga boleh memberitahu anda bahawa dia mempunyai rasa humor SIFAR seperti yang saya dapati apabila saya bertanya sama ada mesej itu adalah kerana orang ramai terus menyentuh roti salib panasnya – gelaran ninja halianya adalah adil jika ketinggian dia berjaya melepasi kaki belakangnya melepasi telinga kanan saya adalah apa sahaja yang perlu dilalui.

  Sememangnya saya sudah separuh jalan melalui campur tangan Rumpshaker, lagu thong dan Bootylicious pada ketika ini jadi mungkin dia hanya mempamerkan gerakan JLonya seperti diva – seseorang tidak boleh terlalu yakin untuk jujur. Walau apa pun rasa tidak senangnya yang jelas kerana digunakan sebagai kuda-kuda oren jelas sekali dan dengan itu ia benar-benar membuat minggu saya.

  Jelas sekali, saya masih ingin pergi ke perkhemahan, tetapi setelah melihat video dan sebagainya, saya ingin mengajukan permintaan untuk tunggangan muzikal yang keren seperti Top Gun (saya rasa perlu kepantasan!) atau sekadar melompat. : Saya rasa tidak perlu melukis saya seperti sarikata filem udang.

  Saya pergi untuk menikmati suhu yang lebih sejuk, mengusik kuda poni posterior yang dicat bersaiz pint dan menikmati hakikat bahawa kapal induk sedang bercuti dengan ibu mini untuk minggu ini. Akibatnya, saya tidak akan dapat menulis surat pesanan minggu depan kerana jurutulis saya berada di bawah sinar matahari, tetapi saya akan kembali seminggu selepas itu dengan berita yang sangat menggembirakan.

  Kemudian,
  Hovis

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *