Diamond Geezer ialah kuda tunggangan HOYS 2022

 • Seekor kuda tunggangan kelabu yang menarik mencapai kemenangan terbesar dalam kariernya di Pameran Kuda Tahun Ini (HOYS) 2022 apabila dia membawa pulang kejohanan kuda tunggangan terbaik BSHA HOYS.

  Darren Crowe berada di atas kapal pemenang besarnya yang berusia sembilan tahun, Diamond Geezer.  Anak lelaki Dox Index, yang keluar dari Hauptstutbuch Feine, layak ke final tahun ini di Mid-Herts County di mana dia juga juara bahagian.

  Darren membeli “Crumpet” daripada peniaga tempatan selepas dia datang kepadanya untuk hari penilaian. Gelding telah dihasilkan dengan teliti dan Darren mempunyai harapan bahawa dia akan terjun ke arena dressage pada masa hadapan.

  Darren melayakkan Crumpet untuk HOYS pada tahun 2021, tetapi tidak dapat menunggangnya di final kerana dia tidak dapat beraksi selepas kecederaan. Rakan dan penerbit rancangan Danielle Heath mengambil alih tampuk Crumpet dan menduduki tempat keempat dalam kelas besar.

  Jayne Ross mengambil simpanan dengan tempat kedua besar, Lulu De Bele yang berusia enam tahun.

  Menyertai mereka dalam kejohanan ialah dua teratas dari kelas kecil, Adam Forster menaiki Shildons Regal Gold yang dibiakkan Vicki Rudd dan King Of Clubs.

  Nancy Graylen menilai tunggangan semasa kelas menunggang kuda: “Juara kami dididik dengan baik. Dia membenarkan saya bertanya soalan yang berbeza tanpa menjadi robot. Saya rasa saya boleh bertanya apa-apa kepadanya.”

  Hakim konformasi Caroline Nelson berkata: “Juara kami berdiri empat persegi di atas tanah dan betul-betul simetri dengan anggota badan yang sangat baik.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *