Di manakah Tempat Memancing Ais Terbaik?

Menentukan tempat memancing ais terbaik boleh menjadi sukar kerana terdapat begitu banyak pilihan destinasi memancing ais di seluruh utara. Walau bagaimanapun, melihat senarai tempat memancing ais terbaik di AS di Internet, terdapat beberapa perkara yang mempunyai persamaan di lokasi ini.

Komponen pertama dari semua tempat memancing ais terbaik ialah ais. Banyak sangat. Adalah disyorkan bahawa sekurang-kurangnya 4” ais dibentuk untuk menyokong berat seorang pemancing. Beberapa tasik di negeri yang paling terkenal untuk memancing ais seperti Minnesota, North Dakota, atau Wisconsin mungkin mencapai ais yang cukup tebal untuk memandu (12-15″)! Walau apa pun ketebalannya, adalah idea yang baik untuk mengambil langkah berjaga-jaga seperti memakai jaket keselamatan, membawa alat pencungkil ais keselamatan dan jangan sekali-kali memancing bersendirian.

Apabila cuba menentukan ke mana hendak pergi memancing ais, perlu diingat bahawa tempat memancing ais terbaik adalah kawasan yang produktif apabila air dibuka juga. Jika anda bergelut menangkap ikan di tasik pada bulan-bulan yang lebih panas, ada kemungkinan besar anda mungkin tidak mempunyai banyak kesabaran untuk memancing melalui ais juga. Walau bagaimanapun, jika anda sekurang-kurangnya melihat banyak ikan yang lebih kecil di tasik ini, salah satu asas memancing ais ialah mengurangkan saiz peralatan anda, kedua-dua saiz tali dan mata kail. Pembentangan yang lebih kecil dan perlahan ini boleh membantu anda menemui makanan baharu.

Dan bercakap tentang perairan yang produktif, sukar untuk mengalahkan kolam ladang untuk mempelajari cara membuat ais ikan. Di sini, ikan sangat tertumpu dalam badan air yang lebih kecil. Ini sangat meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan sedikit keyakinan memancing ais untuk kemudian cuba membawanya sambil menggigil pada badan air keras yang lebih besar.

Pertimbangkan pengetahuan yang anda perolehi di perairan terbuka apabila memutuskan ke mana hendak pergi memancing ais sekali di atas air yang produktif berbanding ais yang selamat. Anda mungkin perlu menggerudi banyak lubang untuk mencari saluran yang lebih dalam, pinggir rumpai, bahagian bawah yang lebih kukuh, atau sekeping struktur tenggelam yang boleh berjaya keluar. Jika lesen memancing anda terkini, cari kawan dan pergi tebuk beberapa lubang di beberapa ais yang selamat. Anda mungkin akan menemui beberapa tempat memancing ais terbaik yang baharu!

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *