Di mana Anda Boleh dan Tidak Boleh

Memancing tanpa lesen di New Jersey adalah isu penguatkuasaan undang-undang yang besar di sini sama seperti di tempat lain. Dalam erti kata lain, memancing tanpa lesen adalah pelanggaran undang-undang perikanan air tawar nombor satu. Walau bagaimanapun, ceritanya sedikit berbeza dalam air masin, jadi mari kita lihat keperluan New Jersey secara berasingan.

Keperluan Lesen Air Tawar NJ

Untuk kebanyakan tahun, jika anda berumur 16 tahun ke atas, anda mesti mempunyai lesen memancing yang dikeluarkan oleh New Jersey untuk memancing di air tawar. Itu termasuk tasik awam dan persendirian, kolam, sungai dan anak sungai.

Pengecualian dibuat untuk petani dan ahli keluarga yang tinggal di ladang; mereka tidak memerlukan lesen tetapi mesti mematuhi peraturan am memancing. Pengecualian lain dibuat untuk penduduk New Jersey yang berumur 70 tahun atau lebih; mereka tidak memerlukan lesen memancing air tawar pada bila-bila masa. Penduduk sebegitu hanya perlu memiliki lesen memandu atau bukti lain tentang umur dan penampilan fizikal mereka semasa memancing di perairan tawar Garden State.

Hari Memancing Air Tawar Percuma

Mungkin anda tertanya-tanya sama ada terdapat mana-mana tempat di mana anda boleh memancing tanpa lesen di New Jersey. Terdapat beberapa kejadian setiap tahun apabila seseorang boleh pergi memancing air tawar tanpa lesen di New Jersey di air tawar.

Bahagian Ikan dan Hidupan Liar New Jersey menawarkan “hari memancing percuma” pada musim bunga dan sekali lagi pada musim luruh. Objektifnya adalah untuk menggalakkan lebih ramai orang keluar dan menikmati memancing di negeri ini. Pada hari ini, anda boleh pergi memancing secara sah tanpa lesen di mana-mana sahaja di New Jersey. Pada 2019, hari memancing bebas musim gugur ialah 19 Oktober.

Keperluan Lesen Air Masin NJ

Lesen air tawar di New Jersey tidak mempunyai kaitan dengan memancing air masin. Apabila ia berkaitan dengan memancing air masin – termasuk memancing di teluk, di lautan atau dari ombak – New Jersey tidak memerlukan penduduk atau bukan pemastautin untuk memiliki lesen air masin rekreasi.

Walau bagaimanapun, pemancing air masin berumur 16 tahun ke atas mesti mendaftar dengan Program Pendaftaran Rekreasi Air Masin New Jersey jika mereka memancing sendiri. Pendaftaran tidak diperlukan jika mereka memancing di atas kapal untuk disewa (yang berdaftar dengan program), seperti bot sewa atau bot parti. Apabila didaftarkan, anda menerima nombor, baik untuk tahun ini, dan tidak perlu risau tentang memancing tanpa lesen di perairan masin New Jersey. Pendaftaran adalah percuma, dan ia membolehkan negeri mengetahui berapa ramai orang sebenarnya memancing di air masin di negeri ini setiap tahun.

Dapatkan lesen memancing anda hari ini dan bantu menyokong pemuliharaan sumber akuatik negeri anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *