Dapatkan Petua Peralatan Bot Jatuh daripada Pakar

Udara segar musim luruh bermakna ia bukan lagi seluar pendek dan cuaca bikini. Bukan sahaja angin utara lebih sejuk tetapi suhu air juga menurun. Musim luruh adalah musim berperahu kegemaran saya kerana saya menukar gear untuk memastikan saya tidak hanya panas tetapi lebih penting lagi kering. Berikut adalah empat helai peralatan bot jatuh yang saya pakai pada setiap perjalanan.

1. Pakaian luar cuaca busuk. Jaket dan bib kalis air adalah penting untuk menaiki bot musim luruh atas beberapa sebab. Mereka menyimpan semburan di teluk berfungsi sebagai penghalang angin dari udara sejuk yang datang dari utara. Pada hari musim luruh yang panas, saya akan memakai sama ada jaket atau bib manakala pada hari yang lebih sejuk kombinasinya adalah sempurna. Banyak syarikat menawarkan jaket dan bib dalam warna terang yang bagus untuk penglihatan. Tukar sandal dan kasut bot anda dengan sepasang but lutut getah untuk memastikan kaki anda kering. Pastikan but mempunyai tapak yang tidak bertanda dan tapak squeegee.


2. Lapiskan. Pakaian bulu adalah bahagian penting peralatan bot musim gugur. Semulajadi atau sintetik, itu terpulang kepada anda. Saya sentiasa menjadi peminat bulu kerana ia mengekalkan kehangatan semasa basah. Bulu moden menawarkan sifat yang lebih baik yang berpunca daripada tenunan yang berbeza dan gentian campuran. Fleece mempunyai faedahnya juga. Ia mudah diperah apabila basah, ia ringan, dan terdapat dalam pelbagai jenis ketebalan. Sistem pelapisan untuk kedua-duanya adalah sangat baik. Mulakan dengan bahan nipis berhampiran dengan badan anda yang menghilangkan peluh ke lapisan tambahan.

3. Sarung tangan tanpa jari. Sarung tangan yang penuh dan kalis air sangat bagus, tetapi sarung tangan tanpa jari memberikan ketangkasan sebagai tambahan kepada kehangatan. Anda memerlukan cengkaman yang berfungsi dengan baik dalam keadaan basah, jadi pastikan tapak tangan bertekstur untuk daya tarikan tambahan.

4. Tudung bulu. Pada hari yang sejuk atau sejuk, banyak haba hilang melalui kepala anda. Jadi pakai tudung bulu. Ia adalah untuk alasan yang baik bahawa pelaut memakainya.

Menjadi kering dan hangat adalah penting untuk menikmati hari yang hebat di atas air. Saya sentiasa mengemas peralatan bot musim gugur tambahan apabila hari semakin singkat. Saya fikir jika saya panas, ia mudah dikeluarkan.


Tom Times

Tom Times

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *