Clydesdale mania, penempatan semula penunggang pakaian terkenal, dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • 1. Clydesdale mania

  Mungkin sudah seminggu sejak beratus-ratus Clydesdales turun ke Aberdeen, tetapi pemilik dan penonton masih berada pada tahap yang tinggi berikutan penampilan pertama World Clydesdale Show di Eropah. Daripada pakaian, kepada pengendali muda, kepada pasukan pemanduan lapan kuda dan segala-galanya di antaranya – persembahan itu disambut kejayaan oleh penganjurnya, yang mengumumkan ia boleh kembali di Scotland pada tahun 2027. Tulloes Emily yang menarik perhatian Jim Greenhill berusia dua tahun telah dinobatkan sebagai juara tertinggi dunia keseluruhan, dan Kuda & Anjing Pelumba amatur tahun yang disenarai pendek Isla Miller menjulang gelaran juara dunia penunggang tertinggi bersama bapanya Brian Bisset Stobilee Zac.

  Baca laporan World Clydesdale Show  2. Pemilik salun kuku bertukar jurulatih kuda lumba

  Setahun yang lalu jurulatih Sheila Lewis bekerja di salun kuku di Wales, tetapi pantas ke 21 Oktober dan dia meraikan kemenangan Jack Kipas Jerami berusia tujuh tahunnya pada mesyuarat Pameran Cheltenham. Dia kini kelihatan menjadi pencabar kuat untuk Trofi Arkle Sporting Life tahun depan di Festival Cheltenham pada bulan Mac dan Sheila berkata, “Bolehkah anda bayangkan apakah ini bermakna untuk jurulatih kecil seperti saya?”. Straw Fan Jack kini 33/1 dengan pembuat taruhan untuk Arkle tahun depan.

  Ketahui lebih lanjut tentang Sheila dan Straw Fan Jack

  3. Penunggang pakaian Abi Lyle “bergerak untuk seorang lelaki”

  Ahli pasukan kejohanan dunia Ireland, Abi Lyle sedang berpindah lebih 300 batu dari halaman semasanya di Northumberland ke Wiltshire, kerana dia kelihatan lebih dekat dengan jurulatihnya Carl Hester – serta sebahagian besar pertunjukan. “Saya berpindah untuk seorang lelaki, jika anda mahu mengatakannya seperti itu,” seloroh Abi, yang telah berlatih dengan Carl sejak 2011. Abi akan berkongsi pangkalan baharunya berhampiran Chippenham dengan rakan pelumba antarabangsa Ireland, Robbie McNeil. “Saya mempunyai kehidupan di barat daya England dari 2009 hingga 2020, jadi saya akan kembali ke tempat saya berada,” katanya.

  Baca cerita penuh

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Hasil kaki ialah pergerakan sisi di mana kuda bergerak ke hadapan dan ke sisi pada masa yang sama. ia adalah

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *