Cedar Waxwings – Anggun dan Kacak

Nota Burung®

Cedar Waxwings – Anggun dan Kacak

Ditulis oleh Todd Peterson

Ini ialah BirdNote!
[Calls of Cedar Waxwings]
Jika anda meneliti dengan teliti warna, warna dan perhiasan Cedar Waxwings, pencari makanan yang anggun dan kacak ini mungkin menjadi burung kegemaran anda. Cedar Waxwings mempamerkan banyak bulu yang menarik perhatian, daripada jambul coklat kayu manis, sapu belakang hingga topeng hitam bertepi putih, dan sempadan kuning terang pada ekornya. Dan “sayap lilin itu?” Nah, jika anda melihat dengan teliti, anda akan melihat apa yang kelihatan seperti titisan lilin merah pada hujung bulu penerbangan sekunder mereka.
[Calls of Cedar Waxwings]
Cedar Waxwings mempunyai suara yang tenang. Jika anda boleh mendengar lagu mereka, ia hanya getaran yang sangat lembut dan walaupun begitu ia agak sukar untuk orang mendengar. Kerana mereka adalah penyuap komunal, mereka tidak menyanyi untuk mewujudkan wilayah pemakanan individu. Sebaliknya, mereka menggunakan getaran nada tinggi dan panggilan buzzy mereka untuk menjejaki satu sama lain dalam kumpulan kecil mereka.
[Calls of Cedar Waxwings]
Anda boleh menikmati syarikat Cedar Waxwings, apabila anda menanam pokok berbuah dan pokok renek seperti abu gunung, crabapple, mulberi dan hawthorn. Semasa musim sejuk, burung-burung berkeliaran secara meluas untuk mencari makanan, kerana diet mereka hampir keseluruhannya terdiri daripada buah-buahan. Tetapi musim panas atau musim sejuk, jemput pelawat bergaya ini untuk makan di halaman anda.
[Calls of Cedar Waxwings]
Lihat gambar Cedar Waxwing yang menakjubkan dan ketahui lebih lanjut tentang tumbuhan asli yang mereka suka, di tapak web kami, BirdNote.org. Saya Mary McCann.
###

Buzzy trill Cedar Waxwing yang disediakan oleh Martyn Stewart dari Naturesound.org
Panggilan nada tinggi Cedar Waxwing yang disediakan oleh The Macaulay Library of Natural Sounds di Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, New York. Dirakam oleh GAKeller
Penerbit: John Kessler
Penerbit Eksekutif: Chris Peterson
Pencerita: Mary McCann
090705CEWAKPLU CEDW-01b-2009-09-16-MM
© 2014 Tune In to Nature.org September 2017 / 2020 / Ogos 2022

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *